Viac informácií o Saint Julien AOP 4ème Cru Classé - Château Talbot
V sudoch dozrievajúce Saint Julien 4ème Cru Classé z vinárskej oblasti Bordeaux má v pohári hustú fialovú farbu. Pri otáčaní pohára toto červené víno odhaľuje vysokú viskozitu, ktorá sa odráža v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Château Talbot sa prejavujú všetky druhy čiernych ríbezlí a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, vďaka zreniu v malých drevených sudoch sa pridávajú čučoriedky.
V chuti začína Saint Julien 4ème Cru Classé z Château Talbot príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou textúrou. V závere toto mladé červené víno z vinárskej oblasti Bordeaux poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny černíc a čiernych ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Château Talbot Saint Julien 4ème Cru Classé
Základom mohutného vína Saint Julien 4ème Cru Classé z Bordeaux je hrozno odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do štrkovej pôdy. Saint Julien 4ème Cru Classé je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne po zabezpečení optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie sa silné víno Saint Julien 4ème Cru Classé necháva dozrievať ďalších 16 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Talbot Saint Julien 4ème Cru Classé
Toto červené víno z Francúzska sa najlepšie podáva pri teplote 15 - 18 °C so špagetami s kaparovou a paradajkovou omáčkou, kačacími prsiami s cukrovým hráškom alebo osso buco.
- Več izdelkov iz Château Talbot