Viac informácií o Sió Rosat - Bodegas Ribas
V pohári má Sió Rosat z Bodegas Ribas jasnú, svetločervenú farbu. Pri vírení pohára je možné vnímať dokonalú vyváženosť tohto ružového vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Prvá vôňa vína Sió Rosat lichotí tónmi fialiek, malín a jahôd. K ovocným častiam buketu sa pripájajú ďalšie ovocno-balzamové nuansy.
Bodegas Ribas Sió Rosat sa znalcovi predstavuje nádherne suché. Toto ružové víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto dobre vyvážené ružové víno vyznačuje neuveriteľne ľahkou textúrou. Záver tohto mladého ružového vína z baleárskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z Mallorky VT, je podmanivý s dobrou dochuťou.
Vinifikácia vína Sió Rosat z Bodegas Ribas
Základom vyváženého vína Sió Rosat z Baleárskych ostrovov je hrozno odrody Manto Negro. Sió Rosat je starosvetským vínom v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento španiel vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Sió Rosat zbiera výlučne ručne bez použitia trestajúcich a menej selektívnych zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno dostáva do vinárstva čo najrýchlejšie. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčanie pre jedlo Bodegas Ribas Sió Rosat
Toto ružové víno zo Španielska pite veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C ako sprievodné víno k ovocnému endívovému šalátu, špagetám s kaparovo-rajčinovou omáčkou alebo pečenému pstruhovi so zázvorom a hruškou.
- Več izdelkov iz Bodegas Ribas