Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe AOC - Château Tronquoy-Lalande
Viac informácií o Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe AOC - Château Tronquoy-Lalande
V pohári má Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe z Château Tronquoy-Lalande jasnú rubínovú farbu. Pri mierne uhlovom pohári Bordeaux sa na okrajoch objavuje očarujúci granátovo-červený odtieň. Pootočením pohára je možné vnímať prvotriednu vyváženosť tohto červeného vína, keďže na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité ani likérové. Buket tohto červeného vína z Bordeaux zvádza tónmi čiernych ríbezlí a černíc. Ak sledujeme vôňu ďalej, pridáva sa čierne korenie.
V chuti sa Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe z Château Tronquoy-Lalande otvára nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. V chuti je štruktúra tohto vyváženého červeného vína nádherne zamatová. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Estèphe, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje štrk a íl.
Vinifikácia Château Tronquoy-Lalande Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe
Toto vyvážené červené víno z Francúzska sa vyrába z odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Vinič, z ktorého sa vyrába toto víno, rastie v Bordeaux na hlinitých a štrkových pôdach. Samozrejme, Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe je tiež determinované podnebím a vinohradníckym štýlom Saint-Estèphe. Toto francúzske víno možno označiť za starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova s mimoriadne pôsobivou prezentáciou. Hrozno pre Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe sa zbiera výlučne ručne, bez použitia hrubých a málo selektívnych strojov, keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť. Po zbere sa hrozno rýchlo odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Potom prebieha fermentácia v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa elegantné víno Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe necháva niekoľko mesiacov dozrievať v dubových sudoch.
Odporúčanie na konzumáciu vína Tronquoy de Sainte-Anne Saint-Estèphe z Château Tronquoy-Lalande
Toto červené víno z Francúzska je najlepšie temperovať pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k dusenému kurčaťu na červenom víne, kačacím prsiam s cukrovým hráškom alebo k cícerovému kari.
- Več izdelkov iz Château Tronquoy-Lalande