Viac informácií o Valpolicella DOC - Antiche Terre
Elegantná Valpolicella z pera Antiche Terre vteká do pohára jasne rubínovo červenej farby. Ak pohár trochu nakloníte, na okrajoch môžete vidieť prechod farby vína do granátovo červenej. V nose tohto červeného vína Antiche Terre sa objavujú všetky druhy višní. Akoby to už nebolo pôsobivé, proces zrenia v nerezovej oceli dodáva ďalšie arómy, napríklad sladkého drievka.
Antiche Terre Valpolicella poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s 3 gramami zvyškového cukru. Ide o skutočne kvalitné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto talianske prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Toto husté červené víno sa na jazyku prezentuje vyváženým a mnohotvárnym spôsobom. Vďaka svojej vitálnej ovocnej kyseline je Valpolicella na podnebí pôsobivo svieža a živá. V závere toto zrelé červené víno z vinárskej oblasti Veneto zaujme svojou značnou dĺžkou. Opäť sa objavia tóny višní.
Vinifikácia Antiche Terre Valpolicella
Vyvážená Valpolicella z Talianska sa vyrába z hrozna odrôd Corvina a Rondinella. Po ručnom zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčanie pre jedlo Antiche Terre Valpolicella
Toto talianske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Antiche Terre