Viac informácií o Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino DOCG - Tenute Silvio Nardi
Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino z Tenute Silvio Nardi v Toskánsku má vo vírivom pohári hustú rubínovočervenú farbu. Pri malom bočnom postavení pohára na červené víno sa na okrajoch odhalí očarujúci granátovo-červený odtieň. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými okienkami na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Tenute Silvio Nardi sa objavujú všetky možné druhy červených ríbezlí a malín. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je vanilka a klinčeky.
Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. V závere toto zrelé víno z toskánskej vinohradníckej oblasti zaujme svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny červených ríbezlí a malín. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou piesku a hliny.
Vinifikácia Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino
Toto víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Sangiovese. Na výrobu tohto výnimočne silného jednodruhového vína od Tenute Silvio Nardi sa použilo len to najlepšie hrozno. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Toskánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatých a ílovitých pôd. Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino je starosvetské víno skrz naskrz, pretože toto talianske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre toto červené víno z Talianska sa zbiera výlučne ručne po zabezpečení optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa triedi a starostlivo melie. Kvasenie potom prebieha v malom a veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie mohutné Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino zreje ďalších 36 mesiacov v barikových sudoch z francúzskeho a slavónskeho duba.
Odporúčanie pre jedlo Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino
Toto červené víno z Talianska pite ideálne pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k plneným paprikám, husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránom alebo kapustovým roládam.
- Več izdelkov iz Tenute Silvio Nardi