Viac informácií o Villa Soleilla - Gérard Bertrand
V pohári má biodynamicky vyrábané víno Villa Soleilla z domu Gérarda Bertranda hustú svetložltú farbu. Pri vírení pohára toto biele víno odhaľuje vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. Toto francúzske cuvée lichotí poháru nádherne voňavými tónmi agátu, pomaranča a marhule. K nim sa pripájajú tóny ďalšieho ovocia.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočne kvalitné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto francúzske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje zvyškový cukor. Na podnebí je štruktúra tohto mohutného bieleho vína nádherne hutná. A napokon záver tohto bieleho vína z Francúzska zaujme dobrým dozvukom.
Vinifikácia vína Gérard Bertrand Villa Soleilla
Hrozno odrôd Roussanne, Vermentino a Viognier je základom pre prvotriedne a nádherne silné Cuvée Villa Soleilla od spoločnosti Gérard Bertrand. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Villa Soleilla zbiera výlučne ručne bez pomoci vyčerpávajúcich a málo selektívnych strojov. Po ručnom zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v amforách a veľkých drevách pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie mohutné víno Villa Soleilla zreje ďalších 8 mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Villa Soleilla od Gérarda Bertranda
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k thajskému uhorkovému šalátu, cícerovému kari alebo pórovej polievke.
- Več izdelkov iz Gérard Bertrand