Viac informácií o Vinhas Velhas Tinto - Quinta do Paral
Silné víno Vinhas Velhas Tinto z Quinta do Paral vpláva do pohára hustou rubínovočervenou farbou. Pootočením pohára toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa odráža v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. V nose toto červené víno Quinta do Paral predstavuje všetky druhy černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie vo veľkých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je sladké drievko a minerály.
V chuti začína Vinhas Velhas Tinto z Quinta do Paral príjemne aromatickým, ovocným a vyváženým vínom. Záver tohto červeného vína z vinárskej oblasti Alentejo, ktoré dokáže dobre vyzrievať, napokon zaujme krásnou dochuťou.
Vinifikácia vína Vinhas Velhas Tinto z Quinta do Paral
Toto silné červené víno z Portugalska sa vyrába z odrôd hrozna Aragonez a Tinta Barroca. Vinhas Velhas Tinto je skrz-naskrz starosvetské víno, pretože tento Portugalec dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Vývoj hrozna pre toto víno z odrôd Aragonez a Tinta Barroca je do nespornej miery ovplyvnený podnebím pestovateľskej oblasti. V Alentejo sa hroznu darí v teplom podnebí, čo sa okrem iného prejavuje v mimoriadne dobre vyzretom hrozne a pomerne vysokej hmotnosti muštu. Po zbere hrozna sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia sa silné víno Vinhas Velhas Tinto necháva niekoľko mesiacov dozrievať vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Quinta do Paral Vinhas Velhas Tinto
Toto portugalské víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Quinta do Paral