• ♥ Aktuálne 24.223 vína len pre vás! ♥
  • Osobná rada!
  • Bezpečné balenie!
  • Spoľahlivá doprava!
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Nie je k dispozícii
9999
2014
2017
2018
Nie je k dispozícii
Červené víno Červené víno
suché suché
Francúzsko Francúzsko
Bordeaux (FR) Bordeaux
10083,03 €*
0.75 l (13444,04 € * / 1 l)
Nie je k dispozícii
9999
2015
Nie je k dispozícii
Červené víno Červené víno
suché suché
Francúzsko Francúzsko
Bordeaux (FR) Bordeaux
10083,03 €*
0.75 l (13444,04 € * / 1 l)
1
1 - 2 / 2

chateau-belair-monange-wineryChâteau Bélair-Monange, panstvo Saint-Émilion, ktoré hraničí s obcou a má výhľad na údolie rieky Dordogne, začalo svoju pozoruhodnú vinohradnícku cestu v 17. storočí: už v roku 1691 bolo toto panstvo známe svojimi vínami a vyhľadávané doma i v zahraničí. Panstvo, ktoré viac ako 200 rokov vlastnila rodina Canolle de Lescours, začalo získavať na význame v 18. storočí pod vplyvom Jacquesa Françoisa Josepha Canolle de Lescours, druhej generácie, ktorá viedla panstvo, a jeho syna Françoisa Antoina Josepha.

Včasné nastavenie kurzu na úspech

V predvečer Francúzskej revolúcie sa vína Bélair predávali za dvoj- až trojnásobok ceny iných "grands vins" zo Saint-Émilion. Už v roku 1802 sa časť vína vyrobeného na zámku plnila do fliaš, čo bolo v tom čase veľmi zriedkavé. V 19. storočí sa distribúcia vín z Bordeaux formalizovala. Vznikli oficiálne a neoficiálne klasifikácie, ktoré katalogizovali v tom čase uznávané vína. V roku 1850 sa tak v prvom vydaní sprievodcu Cocks & Férêt Bélair ocitol na čele zoznamu Premier Crus v Saint-Emilion. V roku 1916 panstvo získali manželia Dubois-Challon, ktorí sa zaviazali zachovať prirodzenú eleganciu a výraz vína.

chateau-belair-monange-vineyard

V roku 2008 Christian a Edouard Moueix naplnili ambície svojho predka Jeana-Pierra Moueixa a získali Château Bélair, ktoré premenovali na Bélair-Monange na počesť Anne-Adèle Monange, matky Jeana-Pierra Moueixa. Následne sa uskutočnila kompletná rekonštrukcia sídla. V roku 2012 sa vinohrad rozšíril o parcely Château Magdelaine, susedného vinohradu Premier Grand Cru Classé, ktorý rodina Moueix vlastní od roku 1952. Zároveň sa vykonala podrobná štúdia pôdy a genetickej histórie vinohradu, aby sa pripravila opätovná výsadba pozemkov vinohradu, ktoré boli poznačené časom a vekom. Osobitná pozornosť sa venuje tomu, aby si pôda oddýchla (v priemere päť rokov) a aby sa obnovil mikrobiologický život, ktorý je tak dôležitý pre prirodzenú rovnováhu vinohradu.

Ďalšou úlohou, najviditeľnejšou, ale v konečnom dôsledku najmenej dôležitou pre vinohrad a víno, bola rekonštrukcia existujúcich budov a výstavba novej vínnej pivnice. Prvá kapitola zahŕňa desať rokov a začína sa zámkom postaveným v roku 1750 na mieste starej pevnosti, po ktorom nasledujú rôzne budovy, ktoré tvoria dedinu Villeneuve.

Obydlia, ktoré boli v stredoveku dôležitým centrom života, boli zrekonštruované a prestavané na byty pre zamestnancov pracujúcich na panstve. Západne od tejto dedinky v súčasnosti dokončujeme poslednú fázu tohto projektu obnovy: výstavbu nového vinárstva, ktoré navrhli švajčiarski architekti Herzog & de Meuron, inšpirovaní osobitosťami tohto výnimočného miesta.

chateau-belair-monange-moueix

Interplay na Vineyard & Cellar

Rozdelenie odrôd hrozna je takéto:

  • 70 % Merlot
  • 15% Cabernet Franc
  • 15% Cabernet Sauvignon

 

Vinohrady majú v priemere 35 rokov, čo je dobrý vek na výrobu kvalitných a vyvážených vín. Jeden hektár Sauvignonu bol práve vysadený aj v AOC Bordeaux blanc. Vo vinohrade sa vykonáva podrobná a pravidelná starostlivosť o koruny, aby sa kontrolovala vitalita viniča, úroda na vinič a zrelosť bobúľ. Patrí sem jednoduché prerezávanie, odlamovanie púčikov, odstraňovanie vedľajších výhonkov, odstraňovanie listov, odstraňovanie bočných výhonkov a v prípade potreby zelený zber, aby zostali len najzdravšie bobule. Tento prístup zaručuje výnimočne zdravé hrozno a zároveň rešpektuje terroir a vinič.

 Hrozno sa zbiera až vtedy, keď je dokonale zrelé, a zber sa rozdeľuje v čase v závislosti od zrelosti jednotlivých parciel alebo mikroparciel, aby sa zabezpečila konzistentnosť medzi parcelami, ktoré tvoria zmes. Úcta k integrite hrozna pokračuje aj vo vinárstve, ktoré využíva zariadenia a technológie novej generácie. V nádrži sa nachádzajú malé nádrže z nehrdzavejúcej ocele a betónu s regulovanou teplotou, ktoré sú ideálne na maceráciu "na mieru" a šetrnú extrakciu. Zrenie trvá zvyčajne 12 až 18 mesiacov v závislosti od ročníka. Používajú sa výlučne sudy z francúzskeho duba, z ktorých sa každý rok obnovuje tretina. Všetky vína sa v Chateau fľašujú 18 až 20 mesiacov po zbere.

Lage von Château Bélair Monange

Ďalšie informácie o Château Bélair Monange

Adresa
Názvy spoločností:Château Bélair-Monange
Ulica:54, quai du Priourat
Mesto:33502 Libourne
Krajina:Francúzsko
Región:Saint-Emilion
Kontinent:Európa
Kontakt a web
Webová lokalita:https://www.belairmonange.com/en/homepage
Telefón:+33 (0)5 57 51 78 96
Fax:+33 (0)5 57 51 79 79
Spoločnosť
Rok založenia:1691
Skupina spoločností:Moueix
Výkonný riaditeľ:Édouard Moueix
UP