♥ Aktuálne 15 636 vína len pre vás! ♥
Osobná rada!
Bezpečné balenie!
Spoľahlivá doprava!

Dvojitý priechod

(26)

Doppio Passo Primtivo: Ovocné, zaliate slnkom a dvakrát fermentované!

Viac informácií o Dvojitý priechod
Zatvoriť filtre
von bis
%💰  
24 h 🚀  
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
TIP!
nealkoholické
Doppio Passo Primitivo Alternativa alkoholfrei - CVCB
TIP!
nealkoholické
Červené víno Červené víno
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
Doppio Passo Asolo Prosecco Superiore D.O.C.G - CVCB
Šumivé víno Šumivé víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Benátsko Benátsko
TIP!
Doppio Passo Rosato Puglia IGT - CVCB
2022
TIP!
Ružové vína Ružové vína
polosuché polosuché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
Doppio Passo Primitivo Puglia IGT - CVCB
2021
TIP!
Červené víno Červené víno
polosuché polosuché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
Doppio Passo Primitivo 1,5 l Magnum - CVCB
2021
TIP!
Červené víno Červené víno
polosuché polosuché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
bio bio
Doppio Passo Bio Primitivo Puglia IGT - CVCB
2021
TIP!
bio bio
Červené víno Červené víno
polosuché polosuché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
Doppio Passo Primitivo di Manduria Riserva - CVCB
2019
TIP!
Červené víno Červené víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
Doppio Passo Appassimento - CVCB
2021
TIP!
Červené víno Červené víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
Doppio Passo Asolo Rosé Prosecco Millesimato DOC - CVCB
2021
Šumivé víno Šumivé víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Benátsko Benátsko
TIP!
Doppio Passo Grillo Sicilia DOC - CVCB
2022
TIP!
Biele víno Biele víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Sizilien (IT) Sizilien
TIP!
Doppio Passo Primitivo Rosato IGT - Carlo Botter
2022
TIP!
Ružové vína Ružové vína
polosuché polosuché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
Doppio Passo Primitivo Salento - Carlo Botter
2021
TIP!
Červené víno Červené víno
polosuché polosuché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
TIP!
Doppio Passo Primitivo Riserva DOC - Carlo Botter
2019
TIP!
Červené víno Červené víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Apulien (IT) Apulien
Doppio Passo Grillo Sicilia DOC - Carlo Botter
2021
Biele víno Biele víno
suché suché
Taliansko Taliansko
Sizilien (IT) Sizilien
1 von 2

Doppio Passo - dvojito fermentované

V spoločnosti VINELLO nájdete červené víno Doppio Passo, ružové víno Doppio Passo a biele víno Doppio Passo (Grillo). V ponuke nájdete Doppio Passo Magnum, Doppio Passo Riserva a mnoho výhodných balíkov Doppio Passo. Balíky z Apúlie a Sicílie s podoblasťami Salento, Brindisi a Apúlia.

Doppio Passo Primitivo v červenej, ružovej a bio farbe

Máte chuť na okrúhle červené víno alebo na ovocno-ľahké Doppio Passo Rosé? Nájdite ušľachtilé vína Doppio Passo a vychutnajte si okrúhlu kombináciu Primitiva a tradičnej výroby. Okrem toho je Primitivo k dispozícii aj vo forme magnum.

Doppio Passo - pretože dvojité je lepšie

Polostrov Salento na juhu Apúlie

Doppio Passo je cesta na slnkom zaliaty juh Talianska. Presnejšie do Apúlie na polostrove Salento. Formujúca sa suchá krajina, lemovaná hlinou, pieskovcom a vápencom, o ktorú sa rozbíjajú vlny Stredozemného mora. Tu, medzi bielymi domami a azúrovými vodami, sa nádherne darí odrode hrozna Primitivo.

Viac ovocia v pohári - víno Doppio Passo z Apúlie

Vína Doppio Passo sú tiež cestou do minulosti a súčasnosti zameranou na tradíciu. Tento starobylý spôsob výroby je medzi vinohradníkmi a znalcami veľmi obľúbený. Doppio Passo znamená dvojité kvasenie. Dvojité kvasenie zjemňuje obľúbené víno s výraznou arómou a ovocím.

Nechajte sa očariť okrúhlymi a ovocnými vínami. Vinifikované metódou Doppio Passo. Skutočná talianska klasika. Vinello vám ponúka klasické červené víno Doppio Passo, ako aj ružové a BIO a vegánske vína. Samozrejme, z podpätku talianskej topánky.

Doppio Passo - červená klasika

Doppio Passo Salento

Vína Doppio Passo sú vína Primitivo - aspoň väčšinu času. Preto hrozno Primitivo prináša do celku svoje silné stránky. Buket charakterizujú pikantné tóny korenia, klinčekov a škorice. Okrem toho vôňa čerešní, černíc a sliviek.

Ak však hrozno Primitivo prejde procesom Doppio Passo, z vína sa stane niečo výnimočné. Oveľa hustejšia vôňa, viac plnosti, viac ovocia určujú chuť červeného vína Doppio Passo. Telo je okrúhle, so sladkým topením. Zvýšený obsah alkoholu sa ustáli na 13,5 %. Doppio Passo sa prejavuje zreteľne mäkšou štruktúrou a zvádza chuťové bunky hodvábnymi trieslovinami. A v prípade Doppio Passo Riserva Brindisi sa pridávajú aj akcenty zrenia dreva.

Doppio Passo Rosé alias Rosato

Doppio Passo Rosato

Doppio Passo Rosato je ľahkým potešením a zažiari pri každej príležitosti. Uvoľnite sa a vychutnajte si ľahkosť a bujné ovocie. Či už spontánne alebo s veľkým očakávaním - toto ružové víno v žiadnom prípade nie je horšie ako červené víno. Odhaľuje skôr kvetinové tóny, ktoré s ľahkou kyselinkou vyčarujú na jazyku svieži zážitok. Uvoľnite sa a podávajte Doppio Passo Rosato pri grilovaní, na leňošenie alebo večer s priateľmi.

Doppio Passo bio a vegánske

Doppio Passo Organic Primitivo

Tradičná výroba a inovatívny duch doby sa spájajú vo víne Doppio Passo Bio Primitivo a Riserva Brindisi. Vďaka ekologickému pestovaniu vo vinohrade a absencii živočíšnych čistiacich prostriedkov vo vínnej pivnici je životné prostredie chránené.

Pri každom dúšku sa v ekologicky vyrobených vínach prejavuje intenzívne ovocie a krémová jemnosť. Sprevádza ho vôňa černíc a višní. Do plnej chuti sa vkráda ľahká toastová aróma. To je typické pre druhú fermentáciu procesu Doppio Passo. Jednoducho si vychutnajte udržateľné víno, jednoducho si kúpte Doppio Passo Organic Primitivo na VINELLO.

Čo znamená Doppio Passo? Jeden proces pre dve fermentácie

Doppio Passo možno do nemčiny preložiť ako "Doppel-Gang". Toto opisuje veľmi špeciálnu metódu

    • časť hrozna pre Doppio Passo Primitivo sa zberá v druhej polovici augusta
    • tie sa spracúvajú na červené víno klasickou metódou. Kvasenie pri teplote maximálne 28 � C trvá najmenej 15 dní
    • tri až štyri týždne po prvom zbere sa zberá aj zvyšné hrozno
    • v slnečnom podnebí Apúlie už stratili veľa tekutiny a skoncentrovali svoje vône
    • toto hrozno, ktoré je už dobre vysušené, sa tiež fermentuje
    • po ukončení tohto procesu sa červené víno z prvého chodu pridá k výlisku z druhého chodu
    • tým sa začína ďalšie kvasenie, pri ktorom sa zo šupiek opäť získavajú farebné a aromatické látky
    • víno získa telo a komplexnosť a vznikne víno Doppio Passo

Chceli by ste zažiť obrovské teplo a slnečný svit regiónu Salento v Apúlii? Potom vám odporúčame vzrušujúcu cestu vinárskeho novinára a vinára Dirka Würtza. Po stopách spoločnosti Primitivo & Co. sa vydal na juh Talianska za Sternom.

Ripasso a Appassimento

Okrem "metódy" Doppio Passo vyskúšali talianski vinári aj iné metódy. A väčšina z nich s nimi slávila aj veľké úspechy. Napríklad v Benátsku sa Valpolicella Classico vinifikuje metódou Ripasso. V tomto prípade sa do hotového vína pridávajú vylisované výlisky z Amarone. Prebehne druhá fermentácia. Zvyšný cukor z výliskov sa premieňa na alkohol. Tým sa víno zjemní a získa viac arómy, trieslovín a štruktúry. Po ukončení kvasenia sa víno prefiltruje a naplní do fliaš. Víno v nich zreje najmenej 6 mesiacov.

Metóda appassimento je tiež metódou výroby vína, ktorá sa používa najmä v regióne Veneto. Hrozno sa tu suší na dobre vetraných podkroviach alebo na otvorenom priestranstve celé týždne a mesiace. Počas ružičkovania hrozno stráca tekutinu, a tým sa koncentruje obsah cukru.

Hlavnou odrodou hrozna Doppio Passo je Primitivo (... je Zinfandel, je Crljenak Kastelanski, je známy odtiaľto až tam)

Vína Doppio Passo sa vinifikujú takmer výlučne z odrody hrozna Primitivo. Niekedy sa však používa aj Negroamaro a Malvasia Nera. Tak je to napríklad v prípade Doppio Passo Riserva Brindisi. Primitivo, ktoré pochádza z Apúlie, sa však považuje za hlavnú odrodu v procese Doppio Passo.

Názov Primitivo pochádza od Francesca Filippa Indelicatiho, kňaza, ktorý v 18. storočí skúmal túto odrodu hrozna. Uvedomoval si výhody predčasne vyspelých viníc oproti ostatným. Nazval ho Primativus, najranejšie dozrievanie. Odvtedy sa Primitivo rozšírilo po celej Apúlii, až sa presadilo aj v Amerike ako Zinfandel. K zmene názvu došlo pravdepodobne v dôsledku chyby pri označovaní pozemkov. Spojenie medzi odrodou Primitivo a odrodou Zinfandel, ktorá je v Amerike veľmi populárna, sa podarilo zistiť až v roku 1967. Dokázal to Austin Goheen, expert amerického ministerstva poľnohospodárstva a profesor na Kalifornskej univerzite.

Hrozno Primitivo na viniči

Primitivo sa dlho považovalo za autochtónnu odrodu hrozna južného Talianska. Tam sa pestuje už viac ako 250 rokov na niekoľkých hektároch chudobnej a suchej pôdy. Na druhej strane v Amerike upútal hrozno s názvom Zinfandel pozornosť najmä počas prohibície. Taliansko ani Amerika sa však dnes nepovažujú za pravú domovinu tejto odrody hrozna.

Pátranie po jeho pôvode sa dočasne skončilo v chorvátsko-maďarskom pohraničí v Crljenaku. Tam je Primitivo známe ako Crljenak Kaštelanski, čo je zasa totožné s odrodou Pribidrag, známou od 15. storočia. Pravdepodobné je aj ďalšie vetvenie pôvodu, ktoré však doteraz nebolo preukázané.

Jediné, čím sú si ampelografi istí, je optimálna poloha pre Primitivo. Apúlia so svojím suchým podnebím a hlinito-piesočnatými pôdami ponúka ideálne podmienky pre túto odrodu hrozna.

Kúpiť Doppio Passo Primitivo online za skvelú cenu

Najlepšie suché alebo polosuché vína Doppio Passo sú pre vás k dispozícii v spoločnosti VINELLO. Ponúkajú okrúhly a ovocný pôžitok. Husté červené vína, pikantné ružové vína alebo organické vína Doppio Passo. V našej vinotéke nájdete kvalitný výber vrátane jednotlivých fliaš, cenovo dostupných balení a opulentných fliaš magnum. Objednajte si Doppio Passo Primitivo vína lacno online. Využite výhody klimaticky neutrálneho a bezpečne zabaleného doručenia kamkoľvek chcete. K dispozícii máte množstvo možností platby. Objavte tiež skvelé ponuky Doppio Passo Primitivo, ako sú naše výhodné a poznávacie balíky. Chcete sa dozvedieť viac o vínach Doppio Passo alebo máte špeciálne požiadavky? Kontaktujte našich someliérov na čísle 0049 351 469 256 55 a nechajte sa nimi inšpirovať. Svet vín, od Puglie po Zinfandel - všetko v Doppio Passo, všetko vo VINELLO.

Čo treba vedieť o Dvojitý priechod
Čo je Doppio Passo?
Doppio Passo je chránená značka vína spoločnosti Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.p.A., Fossalta di Piave (VE), IT a Rotkäppchen - Mumm Sektkellereien GmbH, 06632 Freyburg, DE. Doppio Passo je víno z Apúlie (červené víno a rosato). Zber sa vykonáva v dvoch fázach, raz v plnej zrelosti a neskôr. Biele víno Doppio Passo sa vyrába na Sicílii z odrody hrozna Grillo. Doppio Passo nie je výrobná metóda ani označenie kvality vína Červené víno Doppio Passo sa dá vo všeobecnosti skladovať dlhý čas. Od plnenia do fliaš sa môže bez problémov skladovať 7 až 8 rokov. Musí sa skladovať odborne (v chlade, tme, odolný voči teplote). Doppio Passo Riserva môže vo vínnej pivnici prežiť aj desať rokov. Preto sa oplatí investovať aj do 1,5-litrových magnumov. Väčší objem umožňuje pomalšie a rovnomernejšie dozrievanie vína. Iba vína Doppio Passo Rosato by sa mali piť mladé. V pivnici vydržia približne 2 až 3 roky Červené vína Doppio Passo sú takmer výlučne jednodruhové vína Primitivo. Príležitostne sa však do cuvée pridáva aj Negroamaro a Malvasia Nera Ovocný a dobre štruktúrovaný buket vína Doppio Passo obzvlášť dobre ladí s grilovaným a tmavým mäsom. K tomuto červenému vínu sa výborne hodia aj cestoviny s červeným mäsom a hubami, ako aj jahňací šašlik. Na druhej strane, Doppio Passo Rosé sa hodí skôr k morským plodom a rybám. Ružové alebo červené, suché alebo polosuché - vína z Apúlie sa považujú za absolútny pôžitok aj pri samostatnom pití Optimálna teplota na pitie červeného vína Doppio Passo je 15 až 18 °C, zatiaľ čo Rosato naplno rozvinie svoj potenciál pri 9 až 12 °C.
Ako dlho možno víno Doppio Passo Primitivo skladovať?
Aké odrody hrozna obsahuje Doppio Passo?
K akým jedlám sa hodí Doppio Passo Primitivo?
Aká je ideálna teplota na pitie vína Doppio Passo Primitivo?
UP UP
UP