• ♥ Aktuálne 22.183 vína len pre vás! ♥
  • Osobná rada!
  • Bezpečné balenie!
  • Spoľahlivá doprava!

Doppio Passo (23)

Doppio Passo Primtivo: Ovocné, slnkom zaliate a dvojito fermentované! Doppio Passo v červenej, bielej alebo ružovej.

Viac informácií o Doppio Passo
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Nie je k dispozícii
Ušetri 6 %, kúp 24!
TIP!
Tip tímu
9999
2024
Nie je k dispozícii
Ušetri 6 %, kúp 24!
TIP!
Tip tímu
4.90
(16)
Ružové vína Ružové vína
Polosuché Polosuché
Taliansko Taliansko
Apúlsko (IT) Apúlsko
9,98 €*
0.75 l (13,31 € * / 1 l)

Dodacia lehota ca 16-18 pracovné dni

Nie je k dispozícii
TIP!
9999
2023
Nie je k dispozícii
TIP!
4.65
(6)
Červené víno Červené víno
Polosuché Polosuché
Taliansko Taliansko
Apúlsko (IT) Apúlsko
10,98 €*
0.75 l (14,64 € * / 1 l)

Dodacia lehota ca 3-5 pracovné dni

Nie je k dispozícii
Posledná šanca, ušetríte 15 %!
TIP!
9999
2023
2024
Nie je k dispozícii
Posledná šanca, ušetríte 15 %!
TIP!
Ružové vína Ružové vína
Polosuché Polosuché
Taliansko Taliansko
Apúlsko (IT) Apúlsko
8,90 €*
0.75 l (11,87 € * / 1 l)

Dodacia lehota ca 5-7 pracovné dni

15 % zľava - Posledné fľaše!
Teraz tu ušetrite!
☀️ 10 % Letná akcia ☀️ Letné ceny
Teraz prezrieť!
Must-Have vína
Tietto vína by si mal užiť!
Skúšobné balíčky
Teraz vyskúšajte rozmanitosť a ušetrite!
1
1 - 22 / 22

Doppio Passo - dvakrát fermentované

Na VINELLO nájdete Doppio Passo červené víno, Doppio Passo rosé víno a Doppio Passo biele víno (Grillo). Nájdete Doppio Passo Magnum, Doppio Passo Riserva a mnoho Doppio Passo výhodných balíčkov. Balíčky z Apúlie a Sicílie s podregiónmi Salento, Brindisi a Puglia.

Doppio Passo Primitivo v červenej, ružovej a bio verzii

Máte chuť na zaokrúhlené červené víno alebo ovocné, ľahké Doppio Passo Rosé? Nájdite ušľachtilé Doppio Passo vína a vychutnajte si zaoblenú kombináciu Primitivo a tradičnej výroby. Okrem toho je Primitivo k dispozícii aj vo forme Magnum.

Doppio Passo - lebo dvakrát je lepšie

Polostrov Salento na juhu Apúlie

Doppio Passo je cestou do slnkom zaliateho juhu Talianska. Presnejšie do Apúlie na polostrov Salento. Pôsobivá, suchá krajina, lemovaná hlinou, pieskom a vápencom, na ktorú narážajú vlny Stredozemného mora. Tu, medzi bielymi domami a azúrovo modrou vodou, rodí réva Primitivo naozaj výnimočne.

Viac ovocia v pohári - Doppio Passo víno z Puglie

Doppio Passo vína sú však aj cestou do minulosti a na tradíciu orientovanej prítomnosti. Starobylý spôsob výroby nachádza veľkú obľubu medzi vinármi a milovníkmi vína. Doppio Passo, to znamená dvojitá fermentácia. Dvojaká fermentácia zušľachťuje obľúbené víno s intenzívnym arómou a ovocím.

Nechajte sa očariť zaoblenými a ovocnými vínami. Vinifikované podľa Doppio Passo postupu. Skutočný taliansky klasiker. Vinello vám ponúka klasické Doppio Passo červené víno, ako aj rosé, BIO a vegánske kreácie. Samozrejme z päty Talianska.

Doppio Passo - červený klasik

Doppio Passo Salento

Doppio Passo vína sú vína Primitivo - aspoň väčšinou. Preto prínášajú hroznové odrody Primitivo svoje silné stránky do celku. Korenené nuansy korenia, klinčekov a škorice definujú buket. K tomu arómy čerešne, černice a slivky.

Akonáhle idú hrozna Primitivo cez Doppio Passo procedúru, víno sa stáva niečím výnimočným. Oveľa hustejšie aróma, viac plnosti, viac ovocia určujú chuť Doppio Passo červeného vína. Telo je zaoblené, so sladkým roztopením. Zvýšený obsah alkoholu sa ustáli na 13,5 %. Doppio Passo sa vyznačuje výrazne jemnejšou štruktúrou a zvádza jazyk hodvábnymi triesľovinami. A v prípade Doppio Passo Riserva Brindisi sa pridávajú aj akcenty dreveného zrenia.

Doppio Passo Rosé aka Rosato

Doppio Passo Rosato

Doppio Passo Rosato je ľahká záležitosť a žiari pri každej príležitosti. Jednoducho sa uvoľnite a vychutnajte si ľahkosť a prebytočné ovocie. Či už spontánne alebo s veľkým očakávaním - toto rosé víno nezaostáva za červeným vínom. Skôr odhaľuje kvetinové tóny, ktoré s ľahkou kyselinkou vytvárajú svieži zážitok na jazyku. Berte to ľahko a podávajte Doppio Passo Rosato na grilovačku, na leňošenie alebo večer s priateľmi.

Doppio Passo Bio a vegánske

Doppio Passo Bio-Primitivo

Tradičná výroba a inovatívny duch doby sa spájajú v Doppio Passo Bio Primitivo a Riserva Brindisi. S organickým pestovaním na vinici a odúmou na živočíšnych klarifikačných prostriedkov v pivnici sa chráni životné prostredie.

Každým dúškom sa biologicky vyrobené vína vyjadrujú intenzívnym ovocím a krémovým roztopením. Sprevádzané arómami černice a kyslej čerešne. Ľahké pražené tóny sa vpliezajú do plnej chuti. To je typické pre druhú fermentáciu Doppio Passo postupu. Jednoducho si užite víno udržateľne, jednoducho Doppio Passo Bio Primitivo kúpite na VINELLO.

Čo znamená Doppio Passo? Postup pre dve fermentácie

Doppio Passo sa môže do slovenčiny preložiť ako „dvojnásobný priechod“. To opisuje veľmi špeciálnu metódu

    • časť hrozna na Doppio Passo Primitivo sa zbiera v druhej polovici augusta
    • tie sa spracovávajú klasicky na červené víno. Fermentácia pri maximálne 28 °C trvá najmenej 15 dní
    • tri až štyri týždne po prvom zbere sa zbierajú aj ostatné hrozna
    • v slnečnom podnebí Apúlie už stratili veľa tekutiny a ich arómy sa sústredili
    • aj tieto už dobre osušené hrozna sa fermentujú
    • keď je tento proces ukončený, červené víno z prvého priechodu sa umiestni na výluh z druhého
    • týmto sa spúšťa ďalšia fermentácia, pri ktorej sa znova extrahujú farbivá a aromatické látky z pokožky
    • víno získava na objeme a komplexnosti a Doppio Passo víno je zrodené

Chcete získať pocit z obrovskej tepla a slnečnosti regiónu Salento v Apúlii? Potom je vám odporúčaná vzrušujúca cesta novinára a vinára Dirka Würtza. Po stopách Primitivo & Co. sa vydal pre Stern na juh Talianska.

Ripasso a Appassimento

Okrem Doppio Passo „postupu“ sa talianski vinári zdokonaľovali aj v iných metódach. A zvyčajne s veľkými úspechmi. V Venetách sa napríklad pomocou Ripasso postupu, v slovenčine opakovania, vinifikuje Valpolicella Classico. Tu sa k stlačenému výluhu Amarone pridáva hotové víno. Dochádza k druhej fermentácii. Zvyšný cukor z výluhu sa mení na alkohol. Takto obohacuje víno o viac arómy, triesloviny a štruktúru. Keď je víno úplne fermentované, prefiltruje sa a plní do fliaš. V týchto zreje víno minimálne 6 mesiacov.

Pri postupe Appassimento sa tiež jedná o metódu výroby vína, ktorá sa najmä vo Venetách používa. Hrozno sa tu suší niekoľko týždňov a mesiacov na dobre vetraných pôdnych podlahách alebo na čerstvom vzduchu. Počas sušenia hrozno stráca tekutinu a tým koncentruje obsah cukru.

Hlavná odroda Doppio Passo je Primitivo (... je Zinfandel, je Crljenak Kastelanski, je známa odtiaľto až tam.)

Doppio Passo vína sa prevážne vinifikujú z odrody Primitivo. Občas sa však používajú aj Negroamaro a Malvasia Nera. Napríklad v Doppio Passo Riserva Brindisi. Napriek tomu je doma v Apúlii Primitivo považované za vedúce pri Doppio Passo postupe.

Výraz Primitivo sa vracia k Francesco Filippo Indelicati, kňazovi, ktorý sa v 18. storočí zaoberal touto odrodou. Uvedomil si výhody skoro zrejúcich vínnych rév pred inými. Nazval ich Primativus, najskoršia zrelosť. Odvtedy sa Primitivo rozšírilo v Apúlii, až sa ako Zinfandel uchytilo aj v Amerike. Zmena názvu možno vychádza z nešťastia pri označovaní tovaru. Až v roku 1967 sa podarilo preukázať spojenie medzi Primitivo a v Amerike veľmi populárnou odrodou Zinfandel. Potvrdené Austinom Goheenom, odborníkom z U.S. Department of Agriculture a profesorom na University of California.

Hrozno Primitivo na viniči

Dlho sa Primitivo považovalo za autochtónnu odrodu juhotalianskeho regiónu. Tam sa pestuje už viac ako 250 rokov na niekoľkých hektároch chudobnej a suchej pôdy. V Amerike však urobila hrozno s názvom Zinfandel obzvlášť počas prohibície veľký dojem. Avšak ani Taliansko, ani Amerika dnes nesú skutočne domovskú krajinu tejto odrody.

Hľadanie pôvodu našlo v chorvátsko-maďarskom pohraničí Crljenak dočasný koniec. Tam je Primitivo známe ako Crljenak Kaštelanski, ktoré je opäť identické s odrodou Pribidrag známou od 15. storočia. Ďalšia vetva pôvodu je navyše pravdepodobná, no do dnešného dňa nebola preukázaná.

Jedine v ideálnom umiestnení pre Primitivo sú si ampelografovia istí. Apúlia, so svojím suchým podnebím a hlinito-piesočnatými pôdami, ponúka pre túto odrodu ideálne podmienky.

Doppio Passo Primitivo lacno kúpiť online

Najlepšie Doppio Passo vína, suché alebo polosuché, sú pre vás pripravené na VINELLO. Ponúkajú zaoblený a ovocný pôžitok. Husté červené vína, osviežujúce ružové vína alebo bio Doppio Passo vína. V našom obchode s vínom nájdete jemný výber, vrátane jednotlivých fliaš, výhodných balíčkov a veľkolepých Magnum fliaš. Objednajte Doppio Passo Primitivo vína lacno online. Využite klimaticky neutrálnu a bezpečne zabalenú dodávku, kamkoľvek si prajete. Množstvo možností platby je vám k dispozícii. Objavte aj skvelé ponuky Doppio Passo Primitivo, ako sú naše výhodné a poznávacie balíčky. Chcete sa dozvedieť viac o Doppio Passo vínach alebo máte špeciálne priania? Kontaktujte našich sommelierov na 0049 351 469 256 55 a inšpirujte sa. Svet vín, od Apúlie až po Zinfandel - všetko v Doppio Passo, všetko na VINELLO.

Čo treba vedieť o Doppio Passo
Was ist Doppio Passo?
Doppio Passo ist eine geschützte Wein-Marke der Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.p.A., Fossalta di Piave (VE), IT und der Rotkäppchen - Mumm Sektkellereien GmbH, 06632 Freyburg, DE. Doppio Passo ist ein Wein aus Apulien (Rotwein und Rosato). Er wird in zwei Durchgängen geerntet, einmal in Vollreife und zu einem späteren Zeitpunkt. Doppio Passo Weißwein wird in Sizilien aus der Rebsorte Grillo hergestellt. Doppio Passo ist kein Herstellungsverfahren oder Qualitätsbezeichnung für Wein.
Wie lange lässt sich ein Doppio Passo Primitivo Wein lagern?
Ein Doppio Passo Rotwein ist grundsätzlich lange lagerfähig. Ab Zeitpunkt der Abfüllung ist eine Lagerung von 7 bis 8 Jahren problemlos möglich. Die Lagerung muss fachgerecht (kühl, dunkel, Temperatur beständig) erfolgen. Eine Doppio Passo Riserva übersteht gar ein Jahrzehnt im Weinkeller. Daher sind auch die 1,5 Liter Magnums eine lohnende Investition. Das größere Volumen lässt den Wein langsamer und gleichmäßiger reifen. Einzig die Doppio Passo Rosato Weine sollten jung getrunken werden. Sie halten sich etwa 2 bis 3 Jahre im Keller.
Welche Rebsorten sind im Doppio Passo enthalten?
Doppio Passo Rotweine sind fast ausschließlich reinsortige Primitivo-Weine. Gelegentlich finden sich aber auch Negroamaro und Malvasia Nera in der Cuvée mit ein.
Zu welchen Speisen passt ein Doppio Passo Primitivo?
Das fruchtige und wohl strukturierte Bouquet eines Doppio Passo Weins harmoniert besonders mit Gegrilltem und dunklem Fleisch. Auch Pasta mit rotem Fleisch und Pilzen sowie Lamm-Schaschlik passen perfekt zu diesem Rotwein. Doppio Passo Rosé tendiert hingegen eher zu Meeresfrüchten und Fisch. Ob Rosé oder Rot, trocken oder halbtrocken - die Weine aus Apulien gelten auch solo als absoluter Genuss.
Wo liegt die ideale Trinktemperatur einer Doppio Passo Primitivo?
Die optimale Trinktemperatur eines Doppio Passo Rotwein liegt zwischen 15 und 18° C, während der Rosato zwischen 9 und 12° C sein volles Potential entfaltet.
UP