Kolonne Null označuje nealkoholické vína z laboratória v nemeckom hlavnom meste Berlín. Výrobky vznikajú v úzkej spolupráci s uznávanými vinármi z celého sveta.
Výber vín
Kolonne Null navrhuje jemné vína v spolupráci s vynikajúcimi tradičnými vinárstvami.
Stála spolupráca s vinárstvami, autoritatívny výber hrozna a cielená vinifikácia nealkoholických vín sú hlavným záväzkom berlínskej spoločnosti Kolonne Null.
Koncept Kolonne Null
Vo vlastnom laboratóriu sa vína po výbere odborníkmi starostlivo dealkoholizujú.
Jemné ošetrenie a minimálny tepelný tlak zaručujú jedinečný vkus a štýl Kolonne Null.
Z laboratória do stojana na víno
V laboratóriu Kolonne Null prebieha základný intenzívny výskum. Medzitým spoločnosť Kolonne Null alkoholizovala viac ako 1000 vín z celého sveta. Medzitým pozorne sledujú, ako sa vína počas procesu menia a či sú vhodné na svoj účel.
Na celom svete sa testovala široká škála zariadení - od rektifikácie cez odstredivé kužeľové kolóny až po membránovú filtráciu. V našom vlastnom laboratóriu v Berlíne každý deň ochutnávame, vyberáme a vytvárame zážitky. S cieľom vytvoriť čo najlepšie vína bez alkoholu spolupracuje tím Kolonne Null s rôznymi inštitútmi a výskumnými zariadeniami.
Podmienkou pre vína je, aby boli lisované tradičným spôsobom. Okrem toho by ročníkové vína mali byť mimoriadne aromatické a najvyššej kvality. Nakoniec sa do sortimentu dostanú len tie najlepšie a najbrilantnejšie vína
Odalkoholizovanie a zjemnenie
Spoločnosť Kolonne Null sa spolieha na odalkoholizovanie prostredníctvom vákuovej destilácie, pri ktorej alkohol uniká už pri teplote 30 °C. Týmto spôsobom sa alkohol odstráni z pôvodných vín. Týmto spôsobom sa z pôvodných vín odstráni alkohol až na maximálnu hodnotu zvyškového alkoholu 0,3 %. Následnou regeneráciou arómy sa obnovujú prirodzené arómy vína, aby sa zachoval charakter a štýl odrody. Nepoužívajú sa žiadne umelé arómy ani farbivá. Pridáva sa len veľmi malé množstvo prírodného cukru, aby sa kompenzovalo telo a sladkosť stratené extrakciou alkoholu a aby sa obnovila rovnováha. Do niektorých vín sa pridáva aj kyselina uhličitá, ktorá dodáva šumivým verziám šumivý charakter.
Column Zero vinári
Tím Kolonne Null si s veľkou starostlivosťou vyberá vinárov z celého sveta, s ktorými spolupracuje. Spolupráca je vždy kultivovaná. Tak ako pravidelne navštevujú vinárstva, aj vinári prichádzajú do berlínskeho laboratória, aby spoločne pracovali na nealkoholických výtvoroch. V nasledujúcom texte vám v krátkosti predstavíme vinárov, s ktorými Kolonne Null v súčasnosti spolupracuje.
Diez Siglos
Vinárstvo Bodegas Diez Siglos je ešte veľmi mladé, bolo založené len v roku 2009. V španielskej oblasti D.O. Rueda rastie vo viniciachhrozno odrody Diez Siglos. Rueda, hrozno najvyššej kvality rastie na 350 ha viníc v nadmorskej výške 750 m n. m. 65 vinohradníkov sa venovalo odrode Verdejo, a tak Kolonne Null mohlo vytvoriť svoje prvé osviežujúce Verdejo.
Julius Wasem
Julius Wasem bol jedným z prvých vinárov, ktorí kedy pracovali v Kolonne Null. Prvé víno Kolonne Null, Silvaner 2018, má svoj pôvod v tomto vinárstve. Traja bratia Julius, Philipp a Gerhard Wasem sú už štvrtou generáciou, ktorá vedie rodinné vinárstvo v Kaiserpfalz s 30 ha.
Axel Pauly
Toto rodinné vinárstvo je už treťou generáciou, ktorá vyrába vína na rieke Moselle. Vína zaujmú svojou jedinečnou minerálnosťou bridlice. Vinárstvo je známe aj vďaka svojmu významnému strmému svahu Niederberg-Helden.
Baron von Gleichenstein
Vinohrad Freiherr von Gleichenstein má takmer 400 rokov a v súčasnosti ho vedie už 11. generácia. Vína charakterizuje kremenná mineralita Kaiserstuhlu. Cuvée Blanc N°01 2020 je prvou spoluprácou s panstvom, ktorá sa pridáva do radu Kolonne Null.
Fürst Hohenlohe Oehringen
Už 27. generáciu vinárstva VDP vedie kniežacia rodina. Na vinicu Verrenberg majú monopol a od roku 2009 ju obhospodarujú úplne ekologicky. Rodinné vinárstvo je tiež jedným zo šiestich vinárstiev H.A.D.E.S., ktoré čerpajú z bohatých skúseností s rafináciou vína v dubových sudoch. Cuvée Rouge N°01 je dokonalým príkladom tejto spolupráce.
Les Quatre Tours
Francúzske vinárstvo je spojené s regiónom Coteaux d'Aix-en-Provence. Tu vinohradníci z Venelles a okolia vyrábajú kvalitné komplexné vína už od konca 19. storočia. Rosé 2020 je druhým ročníkom v spolupráci s vinárstvom.
Mas Que Vinos
Neďaleko Toleda, uprostred španielskej náhornej plošiny Meseta de Ocana, sa nachádza vinárstvo, ktoré v roku 1999 založili traja priatelia: Margarita Madrigal, Alexandra Schmedes a Gonzalo Rodriguez. Oživenie regionálnych tradícií a ekologické obhospodarovanie 35 hektárov vinohradov sú tu elementárne. Cuvée Rouge N°02 je prvé spoločné víno s vinárstvom.
Anette Closheimová
V lete 2020 nadviazala spoločnosť Kolonne Null prvý kontakt s Anette Closheim a jej vinárstvom na Nahe. Vinárstvo má za sebou 150 rokov histórie. Jej vína sú symbolom puristickej chuti a estetiky. Rizling rýnsky 2020 je prvé spoločné víno Kolonne Null.
Možnosť
Rodinné vinárstvo s rozlohou 12 ha vedú bratia Karl-Hans a Harald Possovci. Ich majetok je jedným z popredných burgundských vinárstiev na Nahe. Vína sa vyznačujú rôznymi pôdnymi podmienkami, intenzívnou starostlivosťou o vinič a ručným zberom. S vinárstvom úzko spolupracuje. Koprodukčné burgundské cuvée je neoddeliteľnou súčasťou kolekcie od roku 2019.
Ďalšie informácie o Kolonne Null
Adresa | |
---|---|
Názvy spoločností: | Kolonne Null GmbH |
Ulica: | Crellestr. 12 |
Mesto: | 10827 Berlín |
Krajina: | Nemecko |
Kontinent: | Európa |
Kontakt a web | |
Webová lokalita: | https://kolonnenull.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/Kolonne-Null-270217520373131/ |
Telefón: | 030/54907969 |
Fax: | 030/13881021 |
Spoločnosť | |
Výkonný riaditeľ: | Moritz Zyrewitz und Philipp Rößle |