• ♥ Aktuálne 24.223 vína len pre vás! ♥
  • Osobná rada!
  • Bezpečné balenie!
  • Spoľahlivá doprava!

Gin & Genever

(300)

Gin chutí, gin je všestranný, gin je zábavný. Či už pijete tento jasný destilát s dominantnou chuťou borievky, alebo sa raz hlbšie zaoberáte starobylým ginom; vždy ste prekvapení nekonečnými príbehmi, ktoré sa pri útulnom gin-tonicu objavia.

Viac informácií o Gin & Genever
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Nie je k dispozícii
TIP!
9999
Nie je k dispozícii
TIP!
5.00
(3)
Nemecko Nemecko
39,98 €*
0.5 l (79,96 € * / 1 l)
Nie je k dispozícii
10 % Spring-Sale
9999
Nie je k dispozícii
10 % Spring-Sale
5.00
(1)
suché suché
Španielsko Španielsko
Andalusia (ES) Andalusia
32,98 €*
0.7 l (47,11 € * / 1 l)
Nie je k dispozícii
9999
Nie je k dispozícii
Francúzsko Francúzsko
27,98 €*
0.7 l (39,97 € * / 1 l)
15 % zľava - Posledné fľaše!
Teraz tu ušetrite!
10 % Jarný výpredaj
Jarné ceny
Teraz prezrieť!
Must-Have vína
Tietto vína by si mal užiť!
Skúšobné balíčky
Teraz vyskúšajte rozmanitosť a ušetrite!

Alebo Martini. Alebo Vesper. Gin je jasný farebný kultúrny poklad, ktorý už tisíce rokov zanecháva svoj odtlačok v histórii. Raz dobrý, raz menej, ale vždy gin.

Gin - Zázrak jalovcového kríka

Ginom sa zaoberali vedci aj milovníci požívania rovnako. Už pred tisícročiami sa skúmala spojitosť medzi alkoholom a jalovcovou bobuľou z medicínskeho hľadiska. Zmes údajne pomáhala proti páleniu záhy, reume, dnu a tráviacim problémom. Pacienti sa tešili. Rýchlo sa zistilo, že išlo skôr o simulantov ako o skutočne chorých. Gin sa stal pochutinou. Dnes, rovnako ako kedysi, ponúka gin nesmiernu rozmanitosť druhov a ingrediencií, ktoré robia každú jednotlivú ginovú kreáciu jednej pálenice unikátom. 3 výrobné metódy, približne 12 typov ginu, 120 tzv. botanicals, vypočítajte si možnosti - alebo ochutnajte bohatstvo ginového pôžitku na VINELLO.

Chuť ginu

Hlavný dôraz pri gine spočíva na jalovcovej bobuli, cyperskej rastline, ktorá poskytuje charakteristickú chuť agrárnemu alkoholu, ktorý sa získava z obilnín a zriedka z melasy. Gin musí mať minimálne obsah alkoholu 37,5% obj., pričom neoficiálne pravidlo hovorí, že viac alkoholu vytvára prešnejší gin. Nasleduje individuálna kombinácia približne 120 ingrediencií, ktoré sa nazývajú botanicals. Medzi nimi sa nachádzajú exotické rastlinné zložky, cenné bylinky a intenzívne koreniny, ako napríklad muškát, gentiana, mečík, zázvor, ruža, citrónová a pomarančová kôra a mnoho ďalších. Podľa destilačného postupu alkohol preberá arómy a účinné látky z jednotlivých ingrediencií a stáva sa ginom. Ale gin nie je rovnaký gin. Klasifikácia určuje, akú označenie môže mať zmes na etikete. Medzi nimi sú:

  • Dry Gin
  • London Dry Gin
  • Sloe Gin
  • Plymouth Gin 
  • Original Genever
  • Distilled Gin
  • Gin de Mahón
  • New Western Dry Gin
  • Vilnius Gin
  • Old Tom Gin
  • Reserve Gin

Anglický dotyk sa ginu počas stáročí pridal, ale história sa začína na inom mieste.

Veľká história ginu

Alchymisti, čarodejnice a mnísi už od antiky experimentovali s alkoholom a jalovcom kvôli jeho medicínskym vlastnostiam. Skutočne sa to rozbehlo v 17. storočí, keď sa jalovcový destilát nazývajúci genever stal v Holandsku obľúbeným liekom. Medicína bola tak populárna, že sa čoskoro začala predávať ako pochutina na pultoch obchodov. Zdanlivo sa dostala na národný nápoj, holandskí vojaci si ju vždy brali so sebou do boja. Spojení anglickí červení kabáty si na chutnom genevery obľúbili, keď bojovali proti Španielom. S niekoľkými fľašami v batožine sa anglickí muži vrátili domov a popularizovali genever, ktorému angličania hovorili hovorovo "Juniperus" alebo jednoducho gin.

Gin sa stal tajným tipom na Britských ostrovoch. Potom sa Wilhelm III. z Oranien-Nassau stal anglickým kráľom. Vždy mal dobrý nos na to, ako si získať svojich poddaných. Skrátka: do Anglicka priviedol gin, urobil ho odpusteným a vystavil vysokým daňám francúzske výrobky. Každý si mohol otvoriť vlastnú destilériu vo svojom dome a po 10 dňoch oficiálne predávať gin. Tak sa začal ginový šialenstvo, ginová kríza, ktorá mala ničivé následky pre chudobnejšie obyvateľstvo.

Gin bol lacný a nebol regulovaný žiadnymi kvalitatívnymi štandardmi. Na tom, čo bolo v gine, vôbec nezáležalo. Hlavne, že to praštilo. Zločinnosť stúpala, rovnako ako detská úmrtnosť. Všetci boli opití a zvyšok ležal v poniženom stave. Celková miera úmrtnosti dokonca prekonala mieru pôrodnosti, pričom novorodenci sa rodili priamo so závislosťou na gine. Byť matkou sa stalo makaberným názvom. Boli to temné časy, a to si uvedomovala aj vláda. Ginový zákon z roku 1751 zabránil tomuto hýreniu. Licencie na pálenie ginu sa stali extrémne drahými, kvalitatívne štandardy a cena sa značne zvýšila. Gin sa stal nápojom vyššej vrstvy.

Vďaka celosvetovému rozšíreniu britskej ríše sa gin šíril rovnako. Červení kabáty v Indii bojovali najmä proti komárom a malárii. Aby sa ochránili pred týmto, museli piť chinín, ktorý sa nachádza v tonickej vode. Aby sa veľmi horká chuť stala trochu znosnejšou, vojaci zmiešali tonickú vodu s ginom - s ohromujúcim úspechom, ktorý pretrváva dodnes. Menej kvôli malárii, ale kto to vie presne.

Počas prohibície vznikol v Spojených štátoch pojem Bathtub-Gin, ktorý aj dnes označuje nekvalitný gin. Tento alkohol sa pomerne jednoducho vyrába a jedinou vhodnou nádobou bola väčšinou vaňa. Na kvalitu sa menej dbalo, ale na alkohol áno. Radšej si neobjednávajte Bathtub-Gin - lepšie je to s Mother’s Ruin.

Druhy ginu

Rozdelenie rôznych druhov ginu sa týka pôvodu, výroby a zoznamu ingrediencií. Každá destiléria sa zameriava na jeden alebo viacero štýlov. Malý prehľad najobľúbenejších druhov pomôže zorientovať sa v rozmanitosti.

Genever

Pôvodný holandského pôvodu. Známym tiež ako Jenever, od holandského jeneverbes pre jalovec, sa vo všeobecnosti považuje za predchodcu ginu. Alkohol sa získava z jačmeňa alebo žita a je obohatený o botanicals ako kmín, pražené arómy a koriander. Mäkším predstaviteľom tejto skupiny je Old Style Genever od De Borgen, ktorý s intenzívnymi notami obilnín a jalovca zvádza jazyk.

London Dry Gin

Nie je to nutne gin z Londýna, ale skôr štýl. V suchom ginu nie sú pridávané žiadne umelé arómy, a tiež obsah cukru je obmedzený na 0,1 g na liter. Známi predstavitelia tohto druhu sú Bombay Sapphire, Tanqueray Dry Gin z destilérie C. Tanqueray & Co a Elephant London Dry Gin.

Dry Gin

Tento druh má výraznú jalovcovú arómu a na rozdiel od London Dry Ginu nemôže byť obohatený o rastlinné látky. Je však možné ginu dodať unikátnu farbu pomocou farbív. Ideálne na koktaily alebo pre vlastný domáci bar. Príklady Dry Ginu sú Gin Mare a Friedrichs Dry Gin.

Sloe Gin

Sloe Gin stojí trocha sám. Nie je to pravý gin, skôr likér s menším obsahom alkoholu, avšak stále ho zaradzujeme medzi giny. Tmavočervená farba vyplýva z sliviek. Predstavuje sa oveľa sladšie a ovocnejšie než Dry Gin. Elephant Sloe Gin sa pre tento druh veľmi odporúča.

Plymouth, Vilnius a Gin de Mahón

Tieto giny sú definované svojou geografickou polohou. Môžu byť vyrábané len na tomto mieste a väčšinou majú jedinečné zloženia botanicals. Plymouth Gin z Black Friars Distillery sa napríklad produkuje len v anglickom prístavnom meste a jeho jalovcová aróma je oveľa menej výrazná.

Zaujímavosti o gine

Čo je gin?

Gin je jasný alkohol, ktorého dominantné zložky sú jalovec a koriander. Pôvodne z Holandska sa gin vyvinul na typický anglický nápoj. Gin sa často používa na vytvorenie koktailov a longdrinkov.

Ako sa gin vyrába?

Existujú 3 bežné postupy na výrobu ginu.

Macerácia: Botanicals sa pridávajú do alkoholu, kým nevydajú svoju chuť. Potom sa zmes filtruje a zriedi.

Digestia: Pri horúcom extrakcii sa rozdrvené botanicals pridávajú do alkoholu. Celé sa varí pri cca 70°C, čím sa môžu úplne rozvinúť arómy.

Perkolácia: Najdrahší a najzložitejší spôsob výroby. Alkohol sa transformuje na plynnú formu a prechádza cez niekoľko sitiek, ktoré sú naplnené požadovanými ingredienciami, do nasledujúceho kotla. Na konci sa plyn opäť zmení na kvapalinu a gin je hotový.

Čo sa hodí k ginu?

Gin je hlavným zložením mnohých koktailov. Snáď najznámejším je gin-tonic. Možnosti využitia ginu v miešaných nápojoch sú nekonečné. Jednoducho vyskúšajte a užite si.

Ako skladovať gin?

Gin by sa mal skladovať naozaj chladno, v tme a vo vzpriamenej polohe. Suterén je ideálny pre chránené a stabilné skladovanie. Dokonca aj otvorené fľaše sa udržia, pokiaľ sú uzavreté, niekoľko mesiacov alebo dokonca rokov. Závisí to od množstva ginu vo fľaši. Pretože čím viac kyslíka, tým rýchlejšie gin oxiduje.

Gin lacno kúpiť online

Hlt svetovej histórie, pretože kdekoľvek sa dostanete, gin tam už bol. Alkohol na svetovej úrovni čaká len na to, aby bol užívaný v nespočetných variantoch. Z celého sveta sme pre vás vytvorili vybranú ponuku. Objednajte si online svoj obľúbený gin zo všetkých kútov sveta. Či už s priateľmi, na oslavu alebo ako aperitív. Objavte našu širokú ponuku kvalitných ginov. Nakupujte online a jednoducho cenovo výhodné destiláty a prijmite balík plný ginu, vína a iných alkoholických nápojov priamo k vašim dverám. Spoľahlivo a poistené doručenie prostredníctvom klimaticky neutrálnych preprav. Kamkoľvek chcete, plaťte ako chcete a za to, čo chcete. Samozrejme aj lacný gin na VINELLO - váš vinobranie so srdcom pre alkoholické nápoje.

UP