Cantina Di Filippo - Ekologické vinohradníctvo v Umbrii
Cantina Di Filippo sa nachádza v Umbrii, v srdci Talianska. Vinárstvo sa špecializuje na ekologické vinohradníctvo. Tento typ vinohradníctva sa praktizuje od roku 1994 a medzitým dokonca čiastočne prešli na prísnejšie, biodynamické pestovanie. Hlavným cieľom je prirodzené hnojenie pôdy. Vinárstvo sa spolieha aj na kone, ktoré orú vinohrady, a na husi, ktoré prirodzene ničia burinu.
Cantina Di Filippo sa nachádza v obci Cannara, neďaleko historického miesta Pian d'Arca, kde údajne svätý František hovoril s vtákmi. K bohatstvu Cannary patrí pôvabná stredoveká dedinka Collemancio, ktorá sa nachádza na hrebeni kopca vo výške 500 metrov nad údolím, a neďaleké archeologické nálezisko rímskeho Urvinum Hortense.
Prísne špecifikácie vo viniciach Cantina di Filippo
vinárstvo má k dispozícii 30 hektárov viníc. Vinohrady sa obrábajú výlučne ručne. Rastliny sa zastrihávajú tak, aby poskytovali len malé, ale kvalitné úrody. Ako už bolo spomenuté, Di Filippo pracuje podľa zásad ekologického vinohradníctva. Od roku 2008 sa časť práce vykonáva aj podľa biodynamickej metódy, ktorá je v niektorých ohľadoch ešte prísnejšia ako "jednoduché" ekologické poľnohospodárstvo. Pri tejto metóde sa napríklad zakopávajú kravské rohy so špeciálnou náplňou, ktorá má dodatočne hnojiť a aktivovať pôdu. Biodynamické poľnohospodárstvo sa datuje od stretnutia nemeckých poľnohospodárov s otcom antropozofie Rudolfom Steinerom v roku 1924.
Montefalco - symbol Umbrie a Cantina Di Filippo
Cantina di Filippo sa špecializuje na vína Montefalco, známe víno z Umbrie. Okrem toho sa vyrába aj národne známe Grechetto a rôzne vína s klasifikáciou IGT. Cantina di Filippo vyrába biele aj červené vína a ružové víno. V malom množstve sa vyrábajú aj sladké vína, napríklad Montefalco Sagrantino Passito, sladká verzia rovnomenného vína, ktoré sa tu tiež vyrába. Pokiaľ ide o metódy vinifikácie, pri bielych a ružových vínach sa zvyčajne používa fermentácia v nerezových nádržiach. Pri červených vínach sú metódy trochu rozmanitejšie: existujú vína, ktoré zrejú v nerezovej oceli Sangiovese, prípadne sa červené vína Di Filippo kvasia vo veľkých dubových sudoch a potom sa plnia do barikov, kde potom zrejú rôzne dlhý čas v závislosti od vína. Doba dozrievania sa môže pohybovať od 3 do 18 mesiacov.
Ďalšie informácie o Di Filippo
Adresa | |
---|---|
Názvy spoločností: | Di Filippo Azienda Agraria s.s. |
Ulica: | Vocabolo Conversino, 153 |
Mesto: | 06033 Cannara (PG) |
Krajina: | Taliansko |
Región: | Umbria |
Kontinent: | Európa |
Kontakt a web | |
Webová lokalita: | https://vinidifilippo.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Telefón: | +39 0742 73 12 42 |