Leo Hillinger - húževnatý k úspechu
Leo Hillinger sa narodil v roku 1967 v rakúskom Eisenstadte a vyrastal v Joise. Jeho láska k vínu sa zrodila už v kolíske, keďže jeho otec bol obchodník s vínom a mal vinársku krčmu. Jeho život sa vyznačoval nielen úspechmi, ale aj mnohými neúspechmi. Cesta bola náročná, ale jeho vytrvalosť a odhodlanie sa nakoniec vyplatili. Na otázku, ako dosiahol svoje ciele, Leo Hillinger odpovedá: "Dôslednosťou, dôslednosťou, dôslednosťou."
Leo Hillinger - vinár so srdcom a dušou
Srdce Lea Hillingera jednoznačne bije pre vinohradníctvo. Nielen ako podnikateľ, ale aj ako vinár získal niekoľko ocenení a jeho vinárstvo je medzinárodne známe.
Leo Hillinger strávil svoje prvé učňovské roky v rôznych vinárstvach v Európe a Kalifornii. V Nemecku absolvoval školenie ako štátom certifikovaný ekonóm a majster vinár. Jeho úspešný príbeh sa napokon začal prevzatím vinárskeho podniku jeho otca a kúpou 12 hektárov viníc. Po vybudovaní a otvorení vinárstva v Jois v roku 2004 sa Leo Hillinger rozhodol založiť svoj prvý vinársky obchod a bar. Teraz ich má štyri, rozmiestnené po celom Rakúsku.
V roku 2012 začal Leo Hillinger dlhoročnú a plodnú spoluprácu s juhoafrickým vinárstvom Constantia Glen. Práve tu vzniká línia vín Constantia HILL. Južnú Afriku preto rád nazýva svojím "druhým domovom", kam cestuje niekoľkokrát ročne.
v roku 2012 sa stal prvým výrobcom vína, ktorého poradenská spoločnosť Ernst & Young vyhlásila za podnikateľa roka.
Dnes Hillinger obhospodaruje 100 hektárov vinohradov v okolí Neziderského jazera v regióne Leithaberg. 30 percent jeho vín sa v súčasnosti vyváža do viac ako 20 krajín. Zároveň vždy zostal verný sebe a svojej vízii. Táto vízia a jeho netradičný prístup sú nakoniec zodpovedné aj za to, že sa jeho sieť v priebehu rokov rozrástla a zväčšila. Súčasťou jeho vízie bolo lisovať špičkové vína čo najbližšie k prírode. Cestou sa mu otvorili rôzne odvetvia a dnes je nielen výrobcom vína, ale aj investorom a marketingovým stratégom. Dnes je ekologickým výrobcom vína, podnikateľom a veľvyslancom svojho regiónu.
Keď bolo jeho vinárstvo plne financované, nastal čas pre podnikateľa a vinára Lea Hillingera na nové investície. Priebežné reinvestície do vinárstva tak pokračovali v expanznom kurze. Cieľom bolo a stále je, aby vínna pivnica bola jednou z najmodernejších v Rakúsku, v ktorej sa pod záštitou uznávaných odborníkov na víno vinifikujú výnimočné vína.
Leo Hillinger - vinár s (televíznym) postavením
Ako moderný podnikateľ sa Hillinger sám nevyhýba obrazovke. V roku 2015 sa zapojil do televíznej relácie "2 minúty - 2 milióny" televízie Pulse 4 ako investor. V tejto súvislosti pomáha začínajúcim podnikom a využíva na to svoju širokú sieť. Pre sériu "Dorf braucht Wirt. Die große Wirtshausbelebung", absolvoval turné po Rakúsku. Spolu s kanálom Puls-4 vytvoril aj vlastný formát: "Österreichs nächster Topwinzer".
Dostatok života na životopis v knižnej podobe
Leo Hillinger je nielen vinár, investor, televízna hviezda a vášnivý športovec. v roku 2017 sa stal aj spisovateľom. Aspoň raz, pretože tento rok vyšla jeho autobiografia "Konsequenz, Konsequenz, Konsequenz!" V tejto knihe Hillinger nielen rozpráva svoj príbeh. Skôr dáva nahliadnuť do svojej vízie, do svojej túžby zmeniť svet. Do toho, čo ho poháňa a čo ho poháňa.
Leo Hillinger - Významný podnikateľ
V roku 2012 sa záplava ocenení pre Lea Hillingera začala už spomínaným ocenením Podnikateľ roka. Toto ocenenie získal ako vôbec prvý vinár na svete. Hneď v nasledujúcom roku získalo vinárstvo titul "Najlepší rodinný podnik 2013 Burgenland", ktorý mu udelili WirtschaftsBlatt a jeho partneri Bankhaus Spängler, BDO Austria a Notariatskammer. Cena, ktorá sa každoročne udeľuje spoločnostiam, ktoré sa vyznačujú regionálnou angažovanosťou, vytváraním hodnôt a pracovných miest. Nasledovalo mnoho ďalších ocenení. v roku 2016 mu rakúsky štát udelil titul "Kommerzialrat". Odborný titul, ktorý znamená úspešné riadenie podniku a úsilie pre širokú verejnosť. Spoločnosť Leo Hillinger GmbH získala v roku 2017 ocenenie "Superbrand Austria Award". Dôstojné osobnosti vyberajú spotrebitelia a odborníci.
Prirodzene aj jeho vína - predovšetkým špičkové cuvée
- HILL 1
- HILL 2
- HILL 3
pravidelne získavajú ocenenia doma i v zahraničí (Falstaff, Gault Millau, Parker, Mundus Vini, Wine Spectator, German Wine Award, Wine and Spirits a mnohé ďalšie).
Leo Hillinger - Vína
Norma kvality
Vysoké štandardy kvality sú pre vína Lea Hillingera základom a cieľom. Kvalita je neoddeliteľne spojená s ekologickým pestovaním a ekologickým vinifikovaním vín.
Hrozno sa nechá dozrievať čo najdlhšie, zostáva na viniči čo najdlhšie. Hrozno sa tak môže hromadiť a dozrievať čo najdlhšie. Pri strihaní sa každý vinič ošetruje podľa svojich potrieb. Samozrejme, vyžaduje si to veľa znalostí a skúseností. Starostlivosť o vinič je rozložená na celý rok. Každý vinič a každý výhonok sa individuálne polohuje, narovnáva a vytrháva, alebo - ak je to potrebné - sa ponecháva na pokoji. Heslo pre pestovanie je "čo najmenej a čo najviac". Hrozno tak môže zostať na viniči čo najdlhšie.
Leo Hillinger sa týmto heslom riadi aj v pivnici. Víno sa tu nechá dozrieť. Vína dozrievajú v 1 200 litrových barikových sudoch, vo veľkých drevených sudoch alebo v 30 000 litrových nerezových nádržiach. Každé víno sa tak môže vyvíjať podľa svojich individuálnych požiadaviek.
Kategórie vín
Vína Leo Hillinger sa vyrábajú v piatich kategóriách:
- Šumivé: Šumivé chvíle so Secco & Brut
- Svieže a ovocné: potešenie z pitia mladých vín
- Trendy: Nové spôsoby používania sezónnych vín
- Zemitý: Sila pôdy vo vínach na stavenisku
- Premium: Prémiové a ušľachtilé vína
Ďalšie informácie o Leo Hillinger
Adresa | |
---|---|
Názvy spoločností: | Leo Hillinger |
Ulica: | Hill 1 |
Mesto: | 7093 Jois |
Krajina: | Rakúsko |
Región: | Burgenland |
Kontinent: | Európa |
Kontakt a web | |
Webová lokalita: | https://www.leo-hillinger.com/ |
E-Mail: | [email protected] |
Facebook: | https://de-de.facebook.com/Weingut-Leo-Hillinger-208685095813760/ |
Telefón: | +43 2160 8317 0 |
Fax: | +43 2160 8317 17 |
Spoločnosť | |
Vlastník: | Leo Hillinger |
Výkonný riaditeľ: | Leo Hillinger |
Víno | |
Enológ: | Peter Zuschlag |
Majster pivnice: | Peter Zuschlag |
Oblasť vinohradov: | 90 ha |
Certifikát ekologickej výroby: | AT-BIO-301 |