🥂 Bernard-Massard Sekt Riesling brut presviedča sviežou charizmou a elegantnými, jemnými bublinkami
🍣 Vychutnajte si ho perfektne k čerstvým morským plodom alebo ľahkým predjedlám, ako je šalát so syrom z kozích mlieka
🌍 Hrozno pochádza z opaľovaných viníc prestížneho regiónu Bernard Massard
balenie!
Viac informácií o Bernard-Massard Sekt Riesling brut in GP - Bernard Massard
Der Bernard-Massard Sekt Riesling brut poteší svojim jasným, zlatistožltým odtieňom, ktorý pripomína jemné slnečné lúče indian summer. V nose sa rozvíja fascinujúca zmes aróm. Charakteristické tóny čerstvých jabĺk a zrelých hrušiek sa spájajú s nádychom citrusových plodov a kvetinovými akcentmi. Navyše sa tu objavujú jemné korenia, ktoré dopĺňajú buket. Na jazyku tento sekt očarí jemným perlením, ktoré zanecháva osviežujúci pocit v ústach. Dobre integrovaná kyselina dodáva vínu živost a sviežosť. Tóny broskýň a marhúľ dotvárajú chuťový profil a vedú k elegantnému, osviežujúcemu záveru, ktorý vyvoláva chuť na ďalší dúšok.
Vinifikácia Bernard-Massard Sekt Riesling brut od Bernard Massard
Hrozno pre Bernard-Massard Sekt Riesling brut rastie v slnkom zaliatych vinohradoch regiónu. Tu prebieha pestovanie s veľkou starostlivosťou a oddanosťou. Zber hrozna sa uskutočňuje v optimálnom stave zrelosti, aby sa čo najlepšie zachovali ovocné arómy. Po selektívnom zbere hrozno okamžite putuje na spracovanie.
Vinifikácia prebieha podľa tradičných metód výroby sektu. Po lisovaní sa hrozno lisuje a mušt sa kvasí v nerezových tankoch. Kvasenie prebieha pod kontrolovanými teplotami, čo podporuje čerstvé a ovocné arómy. Následne nasleduje druhé kvasenie v fľaši, ktoré zabezpečuje jemné perlenie. Sekt zreje niekoľko mesiacov na kvasinkách, predtým ako je degoržovaný a opatrený optimálnym dávkovaním. Tento proces dodáva sektu jeho osobitnú jemnosť a komplexnosť.
Odporúčania k jedlám k Bernard-Massard Sekt Riesling brut od Bernard Massard
Bernard-Massard Sekt Riesling brut sa výborne hodí k rôznym jedlám. Obzvlášť dobre harmonizuje s:
- Čerstvými morskými plodmi, ako sú mušle alebo krevety
- Ľahkými predjedlami, napríklad šalátom s kozím syrom a figami
- Ázijskými pokrmami, ktoré podčiarkujú sviežosť sektu
- Syrovými platami, najmä s jemnými, krémovými odrodami
Obzvlášť odporúčame recept na chutné filé z zubáča, ktoré sa podáva s citrónovo-máslovou omáčkou. Jemné arómy ryby v kombinácii s osviežujúcou omáčkou harmonicky dopĺňajú sekt. Podávajte k tomu čerstvo upečené bagety a jemne korenený zelený šalát. Táto kombinácia zabezpečuje nezabudnuteľný chuťový zážitok.
- Več izdelkov iz Bernard Massard