Pobozkaný Jadranom, zohriaty Štajerskom

Slovinské víno sa nachádza priamo v srdci európskeho vinohradníctva. Vplyvy Panónskej nížiny zo Štajerska a Jadranského mora robia slovinské víno tak neuveriteľne vzrušujúcim. Víno sa v Slovinsku vyrába už od čias Keltov a Ilýrov, dávno predtým, ako Rimania na svojej ceste Európou zaviedli vinič do Francúzska, Španielska a Nemecka. Slovinsko sa dnes môže pochváliť viac ako 28 000 vinárstvami a pivnicami, ktoré ročne dodajú na trh 80 až 90 miliónov litrov vína a obhospodarujú viac ako 22 000 hektárov viníc. Slovinsko má všetky silné stránky Južného Tirolska alebo Štajerska a vyrába prvotriedne vína s veľmi dobrým pomerom ceny a kvality. Objavte teraz.

Filter schließen
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!

Pretože gruzínske víno je kultúrnym bohatstvom - dnes, tak aj vtedy - a nedávno sa obrátilo k medzinárodnej vinárskej krajine. Vďaka autochtónnym odrodám hrozna, tradičnej výrobe a malým koncentrovaným viniciam obohacuje víno z Gruzínska každú vínnu pivnicu. Vždy tam a príďte sa ubytovať - gruzínske víno vo VINELLO. Na nasledujúcich 7000 rokov.

Gruzínske vína - tradícia a identifikácia

Na každom rohu môžete vidieť význam, ktorý má gruzínske víno pre populáciu malej krajiny na Kaukaze. Kostoly zdobia reliéfy hrozna. Všeobecne uctievaná patrónka Nino nosí vínny kríž a víno je dominantným nápojom na každom festivale. Víno je súčasťou kultúry Gruzínska. Ale aj keď sa tradičná výroba gruzínskeho vína pomocou Kvevri, amfory zapustené do pôdy na kvasenie vína, už takmer nepoužíva, vo fľašiach je stále veľa znakov. Starodávne vinice na starodávnych viniciach, hlboko zakorenené v minerálnych pôdach, zbierané ručne a dozrievané buď v amforách alebo v kaukazskom dubi. Po kaparoch minulosti je gruzínske víno na vzostupe a s každou kvapkou sľubuje skutočné zážitky.

Gruzínske víno modernej doby

Ako vinica v Sovietskom zväze zažilo Gruzínsko rozkvet, ktorý sa dodnes nepodarilo dosiahnuť, aj keď kvalita vín bola pomerne mierna. Gruzínsko zažilo prvé turbulencie pre vinársky priemysel v dôsledku protialkoholickej kampane, ktorú zahájil sovietsky prezident Michail Gorbačov. Najneskôr po osamostatnení krajiny v roku 1991 bol vývoz nečinný, po ktorom nasledovali ruské sankcie v roku 2006. Po páde nasledovalo prehodnotenie a reflexia tradície a silných stránok krajiny. S rozvojom nových európskych trhov a zahraničných investícií je vinohradníctvo v Gruzínsku opäť v dobrej kondícii, ale ešte nedosiahlo veľkosť predchádzajúcich dní. Počas sovietskej éry bola plocha vinohradov okolo 128 000 hektárov, dnes zostáva okolo 60 000 hektárov, na ktorých sa pestujú kvalitné vína z Gruzínska.

Vinice a oblasti Gruzínska

Gruzínsko má nespočetné množstvo autochtónnych odrôd viniča, z ktorých asi 38 je schválených pre vinohradníctvo. Patria sem miestne poklady ako Rkatsiteli, Saperavi, Tsolikouri a Siska - ťažko sa vyslovujú, ľahko sa tešia. Ale odrody ako Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot alebo Malbec tiež rastú a darí sa im na aluviálnej pôde alebo na vápenatých pôdach štyroch rastúcich oblastí Gruzínska.

Kakheti

Najdôležitejším regiónom pre vysoko kvalitné vinohradníctvo v Gruzínsku je nepochybne Kakheti, ktorého centrom je hlavné mesto regiónu Telavi. Prichádzajú sem dve tretiny hrozna, najmä vo veľkom sa pestujú pôvodné odrody Saperavi a Rkatsiteli. Na mieste sa pestuje tradičné aj tradičné vinohradníctvo. Takmer každý poľnohospodár vlastní vinič, názvy miest sú značkami miestneho vína, oslie vozíky prepravujú víno z bodu A do bodu B - Kakheti žije vínom.

Kartlien

Oblasť Kartlien severozápadne od Tbilisi tiež hrá dôležitú úlohu pre víno z Gruzínska. V slnečnom podnebí a ušetrení pred zrážkami tu rastú odrody hrozna pre gruzínske vína v európskom štýle. Veľká časť hrozna sa tiež používa na výrobu sektu alebo brandy.

Imereti

Trochu na západ je Imereti na riekach Qwirila a Rioni. Na aluviálnych pôdach sa pestujú všetky druhy autochtónnych odrôd, ktoré sa čiastočne vyvinuli na Kvevrisi, s menším počtom šupiek hrozna a bez stoniek, ktoré nedosahujú amforu ako v Kakheti.

Ratscha-Letschchumi

Tieto dve kultivačné oblasti sa rozprestierajú na veľkých častiach regiónu a sú roztrúsené v údoliach a na juhu. Vzácne odrody hrozna Tsolikouri, Mudjuretuli a Aleksandrouli sa tešia teplému a slnečnému podnebiu a produkujú veľa cukru. V Ratscha-Letschumi je teda veľa polosuchých a sladkých vín z Gruzínska.

Tradičná výroba gruzínskeho vína

Tradičná výroba pomocou amfor, ktorá sa v gruzínčine nazýva Kvevri alebo Quevri, sú Gruzíncom známe už tisíce rokov. Tieto nádoby sú zakomponované do zeme a uzavreté kamennou doskou, hlinou a dreveným popolom. Používajú sa iba na expanziu vína označeného stopou. Takýto Kvevris má objem 10 až 2 000 litrov a obohacuje víno o hlinitý tón. Víno je nesírené a pripomína oranžové víno. Vína z tradičnej výroby sú mierne oxidačné a trieslovinové.

Nakupujte lacné gruzínske vína online

Gruzínske víno - zároveň exotické a zaužívané víno. Objednajte si svoje gruzínske víno a ochutnajte budúcnosť. Pretože Gruzínsko sa bude zlepšovať až v najbližších niekoľkých rokoch. Víno z Kaukazu je všetko, čím by víno v iných krajinách chcelo byť. Moderné, tradičné, kvalitné. Nakúpte svoje gruzínske víno online lacno a ľahko na VINELLO. Pošleme vám exotické vína z Gruzínska neutrálne z hľadiska podnebia a poistené vo vašich štyroch stenách. Nakúpte nové staré gruzínske vína zo starodávnych tradícií a zažite nekonečný príbeh.

UP