- Táto červené víno z najlepších hrozna sa výborne hodí k vyprážanej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a balzamikovou omáčkou alebo jahňaciemu ragú s cícerom a sušenými figami
- Spracovanie v nerezovom tanku robí toto červené víno obzvlášť živé a ovocné
- Vyvážené červené víno, prvotriedne na párty
balenie!
Viac informácií o Kindzmarauli - Winery Telavis Marani
Kindzmarauli z vinárstva Telavis Marani v Kachetii má v pohári jasne rubínovočervenú farbu. Prvá vôňa Kindzmarauli je lichotivá s nuansami granátových jabĺk a sliviek. K ovocným častiam buketu sa pridávajú ešte ovocno-balzamové nuansy.
Elegantné Vinárstvo Telavis Marani Kindzmarauli nám na podnebí predstavuje neuveriteľne ovocnú chuť, ktorá je samozrejme spôsobená aj jeho zvyškovým sladkým chuťovým profilom. Na jazyku sa toto vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. Vďaka miernej ovocnej kyslosti Kindzmarauli lichotí chuťovým pohárikom príjemným pocitom, pričom mu nechýba šťavnatá živosť. Záver tohto červeného vína z Kachetskej vinohradníckej oblasti, ktoré dokáže dobre vyzrievať, nakoniec poteší pozoruhodnou dochuťou. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje sopečná hornina a černozem.
Vinifikácia vinárstva Telavis Marani Kindzmarauli
Vyvážené víno Kindzmarauli z Gruzínska je jednodruhové víno vyrobené z odrody Saperavi. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Kachetii. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy zo sopečných hornín a černozemí. Po zbere hrozna sa hrozno čo najrýchlejšie prepraví do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia môže Kindzmarauli ešte niekoľko mesiacov harmonizovať na jemných kvasničných kaloch.
Doporučenie pre Kindzmarauli z vinárstva Telavis Marani
Toto červené víno z Gruzínska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálnym doplnkom k ossobuco, plneným paprikám alebo zeleninovému kuskusu s hovädzím rizolom.