The Reserve Cabernet Sauvignon 2014 - Robert Mondavi
inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Auswahl!
segura!
dodanie!
Support!
Robert Mondavi 's The Reserve Cabernet Sauvignon je vynikajúce červené víno cuvée vyrobené z odrôd hrozna Cabernet Sauvignon (93%), Cabernet Franc (6%) a Petit Verdot (1%).
V pohári toto víno svieti v tmavočervenej granátovej farbe s fialovými odrazmi a tmavočerveným jadrom. V nose sa prejavuje intenzívna aróma ohňostroja: fialová a levanduľová kombinácia so sladko zrejúcimi čiernymi ríbezľami - sprevádzaná nádychom vavrínových listov, grafitom a korenistými nádychmi dubového dreva.
Chuť nie je ničím iným ako kyticou: poschodie očakáva výrazné tóny šťavnatých čučoriedok, zrelých ostružin, kaszy a sliviek. Pridávajú sa filigránové tóny čerstvých bylín, sladkého drievka a prítomnej minerálnosti. Pôsobivá aróma sa mieša s šťavnatým, bohatým telom, ktoré je obklopené silnou, viacvrstvovou textúrou. Taníny sú plné a sladko zrelé a sprevádzajú vás do veľmi dlhého, pružného a elegantného finále.
Vinifikácia rezervácie Mondavi Cabernet
Totokultové víno bolo vyrobené z hrozna legendárnej vinice To Kalon (gréckej "Krásne"), ktorá je považovaná za najlepší terroir v Severnej Amerike pre Cabernet Sauvignon. Zber v októbri sa vykonáva výlučne ručne v malých čítacích boxoch. Pri príchode do vínnej pivnice To Kalon je zberaný tovar prísne vybraný.
Bobule sa tradične fermentujú v dubových sudoch. Kaša nie je čerpaná, ale prepravovaná gravitáciou a jemne lisovaná v klasických košíkových lisoch. Dlhá macerácia trvajúca 37 dní zbavuje bobuľové šupky jemných taninov, nádherných vôní a silnej farby. Nakoniec toto víno zreje celkovo 18 mesiacov vo francúzskych dubových barikádach (100% nové drevo).
Odporúčanie jedla pre Cabernet Sauvignon Rezerva Mondavi
Toto suché červené víno z USA je vynikajúcim sprievodom k divokej kačici čerstvej z rúry, pečenej husi s čučoriedkami a knedlíkmi, divokému ragú s domácimi rezancami alebo so zverinou v brusnicovej omáčke. Odporúčame dekantovať toto červené víno na 2 hodiny predtým, ako si ho vychutnáte.
Ocenenia pre Roberta Mondaviho Cabernet Sauvignon Rezerva
- James Suckling: 93 Body za rok 2014
- Vínny Spectator: 90 Body za rok 2014
- Vinársky nadšenec: 95 Body za rok 2014
- Robert M. Parker - The Wine Advocate: 95 bodov za rok 2014
Typ produktu: | Víno |
Weintyp: | Stillwein |
Style of Wine: | Rotwein |
Weinfarbe: | rot |
Wine acidity in g/l: | 6,4 |
Residual sugar in g/l: | 0,7 |
Sweetness: | dry |
Country: | USA |
Region: | Kalifornien (US) |
Sub region: | Napa Valley (US) |
Príležitosť a motív: | svadobné , Večer pri krbe , prekvapenie víno znalci , romantická večera , Vianoce |
Location: | Oakville |
Vinárstvo: | malý drevený |
Rebsorten: | Cabernet Franc , Cabernet Sauvignon , Petit Verdot |
Vintage: | 2014 |
Awards: | James Suckling - 93 Punkte , Wine Advocate Robert M. Parker - 95 Punkte , Wine Enthusiast - 95 Punkte , Wine Spectator - 90 Punkte |
Žatvy: | Handlese |
Podrobnosti: | francúzsky dub , Barrique 225 l |
Trvanie v mesiacoch výroby vína: | 18 |
Aroma: | Beerenobst , Steinobst , blumig , pflanzlich / vegetabil , würzig , erdig / mineralisch |
Textur / Mundgefühl: | schmelzig , samtig , dicht |
Nachhall / Finale: | sehr lang |
Optimal serving temperature in °C: | 15 - 18 |
Stil: | Übersee , duftig , komplex |
Speiseempfehlungen: | Dunkle Speisen |
Glasempfehlung: | Burgunderkelch |
Flaschendesign & Ausstattung: | Bordeauxflasche , klassisch |
Flaschengröße in l: | 0,75 |
Verschlusstyp: | Korken |
Lagerfähigkeit in Jahren ab JG: | 15 |
Alkohol v %obj.: | 14,0 |
Alergény a prísady: | obsahuje siričitany a oxid siričitý |
Inverkehrbringer: | Wein Service Bonn GmbH - DE-ÖKO-005 - Königswinterer Str. 552 - 53227 Bonn - Deutschland |