🍇 Tento Grüner Veltliner očarí chrumkavou textúrou a ovocnými tónmi limetky a grepu
🍽️ Perfektný ako sprievodca k ľahkým jedlám, ako je ovocný endíviový šalát alebo delikátna omeleta s lososom
🇦🇹 Tento odrodový biely vín pochádza z renomovaného vinárstva Glatzer v vinárskej oblasti Dolné Rakúsko
balenie!
Viac informácií o Grüner Veltliner - Glatzer
Ľahkonohá Grüner Veltliner z domu Glatzer vstupuje do pohára s brilantnou platinovo žltou farbou. Prvý nos Grüner Veltliner polichotí nuansami limetky, pomela a grapefruitu. K ovocným tónom buketu sa pridávajú ďalšie ovocno-balzamické nuansy.
V chuti začína Glatzer's Grüner Veltliner príjemne suché, priľnavé a aromatické. V chuti je štruktúra tohto ľahkonohého bieleho vína nádherne svieža a hustá. Záver tohto mladého bieleho vína z vinárskej oblasti Dolného Rakúska, presnejšie z Carnuntumu, je napokon presvedčivý s dobrým dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje piesok a íl.
Vinifikácia Grüner Veltliner z Glatzeru
Elegantné Grüner Veltliner z Rakúska je jednodruhové víno vyrobené z odrody hrozna Grüner Veltliner. V Dolnom Rakúsku rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na pôdach s obsahom hliny a piesku. Hrozno pre toto biele víno z Rakúska sa zbiera výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrobí. Kvasenie potom prebieha v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie môže Grüner Veltliner ešte niekoľko mesiacov harmonizovať na jemných kaloch.
Odporúčanie pre jedlo Glatzer Grüner Veltliner
Toto rakúske víno si najlepšie vychutnáte dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Výborne sa hodí ako príloha k ovocnému endívovému šalátu, omelete s lososom a feniklom alebo špagetám s jogurtom a mätovým pestom.
- Več izdelkov iz Weingut Glatzer