Viac informácií o Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW - Weingut Bründlmayer
V skle Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW od Weingut Bründlmayer má jasnú platinovo-žltú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete v tomto bielom víne vnímať dokonalú vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V nose tohto bieleho vína Weingut Bründlmayer sa objavujú všetky druhy zrelých jabĺk a hrušiek. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva bazový kvet.
Toto rakúske víno zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto rakúske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Na jazyku sa toto dobre vyvážené biele víno vyznačuje nesmierne krémovou textúrou. Vďaka svojej vitálnej ovocnej kyseline je Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW na jazyku výnimočne svieže a živé. Záver tohto mladého bieleho vína z vinárskej oblasti Dolného Rakúska, presnejšie z Kamptalu, napokon poteší dobrým dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou vápenca a ílu.
Vinifikácia vinárstva Bründlmayer Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW
Vyvážené Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW z Rakúska je jednodruhové víno vyrobené z odrody hrozna Grüner Veltliner. V Dolnom Rakúsku rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na ílovitých a vápencových pôdach. Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW je starosvetské víno skrz naskrz, pretože toto rakúske dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW sa zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a málo selektívnych plných zberačov. Po zbere hrozna sa hrozno dostáva do vinárstva tak rýchlo, ako je to len možné. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v malom a veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie v štvrťdielnych sudoch a 2400 l dvojdielnych sudoch z rakúskeho duba.
Odporúčanie k jedlu pre Grüner Veltliner Kammerner Lamm Kamptal DAC 1.ÖTW od Weingut Bründlmayer
Toto rakúske víno si najlepšie vychutnáte dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k špagetám s jogurtovo-mätovým pestom, kokosovo-limetkovému rybiemu karí alebo kapustovým roládam.
- Več izdelkov iz Weingut Bründlmayer