Viac informácií o Cabernet Sauvignon Stellenbosch - Stark-Condé
Cabernet Sauvignon Stellenbosch z vinárskej oblasti Západného Kapska, ktorý zreje v sudoch, má v pohári hustú fialovú farbu. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v kostolných oknách na okraji pohára. Prvý nos vína Cabernet Sauvignon Stellenbosch predstavuje nuansy čiernych ríbezlí a černíc. K ovocným tónom buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch a ešte viac ovocno-balzamických nuáns.
V chuti začína Cabernet Sauvignon Stellenbosch od Stark-Condé nádherne suchý, chytľavý a aromatický. Sú tu suché a naozaj suché. Toto červené víno patrí k tým druhým, pretože bolo vinifikované len s 2 g zvyškového cukru. Toto zamatové červené víno je plné a na podnebí viacvrstvové. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je Cabernet Sauvignon Stellenbosch na jazyku výnimočne svieži a živý. V závere toto mladé víno z vinohradníckej oblasti Západného Kapska poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny čiernych ríbezlí a černíc. V závere sa pridávajú minerálne tóny žuly a ílovitých pôd.
Vinifikácia Stark-Condé Cabernet Sauvignon Stellenbosch
Silný Cabernet Sauvignon Stellenbosch z Južnej Afriky je cuvée vinifikované z odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Durif, Malbec a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Západnom Kapsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do žulových a ílovitých pôd. Po zbere hrozna sa hrozno okamžite odváža do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 20 mesiacov zrenia vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie na jedlo pre Stark-Condé Cabernet Sauvignon Stellenbosch
Vyskúšajte toto červené víno z Južnej Afriky ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k tekvicovému kastrólu, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami.
- Več izdelkov iz Stark-Condé