Ružové víno - prečo potrebujete príležitosť?
Začína jar, ľudia sa plazia z vytrvalého zimného spánku a užívajú si prvé slnečné lúče. Záhrada je nastavená, na lúkach pribúdajú slávnosti a viac ako vo vnútri si všimnete, ako sa život deje vonku. Útulnosť prichádza neskôr, teraz je čas na aktivitu, čas na ružové. Farebné letné víno sa trbliece na slnečnom svetle, vodné perly stekajú po chladnej fľaši a párty sa môže začať. Či už si kúpite farebné ružové víno na festivale vín alebo od nás vo vinotékach, čistá radosť z života je tu vždy. Takže von, na grilovačku, párty alebo leňošenie. Užite si teplé obdobie s priateľmi a rodinou. Takže si objednajte online na Vinello Rosé, nasaďte si slnečné okuliare, zakloňte sa, počkajte a vypite ružové.
Ružové víno - svedčí o schopnosti
Najskôr si ujasnime predsudok, v bezstarostnej letnej nálade na to nie je priestor. Ružové víno (takmer) nikdy nevznikne zmiešaním červeného a bieleho vína. Tajomstvo spočíva v červenom hrozne a ďalšom spracovaní. Aby ružové dosiahlo ružovo-červenú hru farieb, používajú sa dve hlavné varianty. Na jednej strane, rovnako ako pri výrobe bielych vín, je červené hrozno jemne zomleté. Mušt potom zostane v kontakte s pokožkou hrozna iba krátko, potom sa vylisuje a vykvasí.
Druhá metóda sa nazýva „krvácanie“ alebo „extrakcia šťavy“, francúzsky „saignée“. Červené hrozno sa vylisuje a potom sa ponechá v rmute jeden alebo dva dni. Podľa názvu je teraz časť šťavy scedená a spracovaná na ružové víno, zvyšok zostáva a neskôr sa z nej stáva červené víno.
Takže ružové vinárstvo nie je mišmaš alebo botch-up. Je to skutočné umenie a bolo zdokonalené mnohými vinármi. To je jeden z dôvodov, prečo sa ružové okrem populárnych červených a bielych vín etablovalo ako samostatná odroda vína.
Farebné ružové víno - šťastná chuť
Na rozdiel od pôvodných predpokladov hrá farba v chuti iba malú úlohu. Je to dané hlavne výberom hrozna. Obzvlášť populárne odrody hrozna sú Syrah, Primitivo, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Grenache, Sangiovese a Pinot Noir. Primárne arómy sú malina, čučoriedka, broskyňa a jahoda. Ovocná ružovo-červená farba dodáva ružovému vzhľadu sladký vzhľad, ale ružové víno slúži celému spektru chutí. Okrem suchých, polosuchých a sladkých výrobkov je zjavne v menšine aj skutočne sladké víno. Existuje tiež veľa špecialít, ako je ružové sekt, cava, sekt alebo dokonca ružové šampanské. Objavte rozmanitosť šumivého ružového.
Domov regionálnych ružových vín
Francúzsko sa považuje za pôvodnú krajinu pôvodu ružového vína. Regióny Côtes de Provence a Languedoc sú tradičnými producentmi červeného malinového vína. Medzi vinárskou elitou sú veľmi obľúbené aj ružové vína Chiaretto z Bardolina v regióne Benátsko. Ďalších vynikajúcich výrobcov nájdete v Španielsku, Čile a Rakúsku. Nemecké vinárske špeciality tiež pribúdajú v prospech svetových fajnšmekrov. Najmä Weißherbst , ružové víno vyrobené iba z jednej odrody hrozna a z jedného miesta, má veľkú komunita fanúšikov.
Malý výber populárnych odrôd ružového hrozna
- Pinot Noir hrozno sa v Nemecku často používa na výrobu ružového vína. Ak je víno vyrobené z jednej odrody a pochádza z jedného miesta, ružové víno Pinot Noir sa označuje ako biela jeseň. Weißherbst je veľmi obľúbený a mimoriadne ovocný v svetloružovej farbe s medenými odleskami. Absolútny kultový nápoj z Nemecka.
- Zinfandel , tiež známy ako Primitivo, sa v Kalifornii používa hlavne na výrobu bieleho zinfandelu alebo blush zinfandelu. Nekomplikované ružové vína z Ameriky sú žiarivo ružové a môžu konkurovať každému ovocnému šalátu. Jahoda, čerešňa, vodný melón - sotva je šťavnatejšie osvieženie.
- Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon sú prvou voľbou vo veľkých častiach Francúzska, pokiaľ ide o chutné jemné ružové vína. V okolí Gaskoňska, srdca francúzskeho vinohradníctva, si vinohradníci niekedy vyberajú vinice v skorých ranných hodinách, aby do vína preniesli sviežosť rannej rosy. Znie to zvláštne, ale chutí jedinečne.
- Sangiovese je odroda hrozna pre ružové vína z kultúrne bohatej oblasti Toskánska. Aká malebná je krajina, tým je aj aróma. S kvetinovým buketom ruží a lúčnych bylín poteší talianske ružové víno nos. A chuť na jedlo aj tak.
Tipy pre optimálny pôžitok z ružového vína
Ak vypijete pohár ružového vína, chcete sa vysporiadať so všetkým, len nie so zlým vínom. Aby každá fľaša naplno využila svoj potenciál, ponúkame vám niekoľko tipov.
Aká je optimálna teplota pitia ružového vína?
Osviežujúce ružové by malo byť okolo 8 - 10 ° Celzia.
S čím sa spája ružové víno?
Rosé dopĺňa jedlá z morských plodov a rýb, cestoviny a vešpery a je obľúbené aj ako aperitív. S priateľmi a rodinou, na terase alebo balkóne, vo dne alebo večer, je ružové víno dokonalým spoločníkom v horúcom období. Či už je to čistá alebo ako striekačka, nádherná hra farieb v pohári stojí za celý deň.
Ako skladujem ružové víno?
Rosé by sa malo prednostne piť mladé, ale dá sa bez problémov skladovať 2 - 3 roky. Je potrebné dbať na to, aby bol zabezpečený chladný a tmavý skladovací priestor s čo najmenšími teplotnými výkyvmi.
Ako dlho vydrží otvorená fľaša ružového?
Otvorená fľaša vydrží v chladničke jeden alebo dva dni, ak je opäť zatvorená. Podľa povahy a zložitosti ružového vína.
Ružové víno kupujte a objednávajte online na stránkach VINELLO
Nakúpte, objednajte a pochutnajte si na ružovom víne. Všetko pohodové z domova alebo z mobilných zariadení. Pretože čas sa dá stráviť lepšie ako hľadanie najlepšieho ružového vína. Na expedícii vína VINELLO rýchlo nájdete to, čo hľadáte, a využite všetky výhody našej záruky VINELLO. Bezchybná služba pre úspešný letný deň. Pohár ružového navrchu.