🍷 Calafuria Rosato Salento presviedča svojou žiarivou ružovou eleganciou a svojím aromatickým, suchým charakterom
🥗 Vychutnajte si toto čerstvé ružové víno ideálne k wok zelenine s rybou alebo k chutnému omelete s lososom a feniklom
🌿 Vyrobené z ušľachtilej odrody hrozna Negroamaro, Tormaresca vyjadruje fascinujúcu rozmanitosť vín apulských pôd
balenie!
Viac informácií o Calafuria Rosato Salento IGT - Tormaresca
V pohári má Calafuria Rosato Salento z Tormaresca žiarivo trblietavú tmavočervenú farbu. Prvý nos vína Calafuria Rosato Salento odhaľuje pomelo, pomaranč a citrónovú trávu. K ovocným aspektom buketu sa pridávajú ovocno-balsamické nuansy.
V chuti sa Calafuria Rosato Salento by Tormaresca otvára nádherne suché, chytľavé a aromatické. napriek suchému chuťovému profilu toto ružové víno poteší jemným rozpustením a jemne pretkanou zvyškovou sladkosťou. V chuti je štruktúra tohto ružového vína s ľahkou nohou nádherne ľahká a svieža. Vďaka živým ovocným kyselinkám je Calafuria Rosato Salento na jazyku nádherne svieže a živé. V závere toto mladé ružové víno z vinárskej oblasti Apúlia poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny grapefruitu a kumkvátu. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s dominanciou mramoru a vápenca.
Vinifikácia Tormaresca Calafuria Rosato Salento
Toto elegantné ružové víno z Talianska sa vyrába z odrody Negroamaro. V Apúlii rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na vápencovej a mramorovej pôde. Hrozno pre toto ružové víno z Talianska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách, až potom sa víno napokon sťahuje do fliaš. Po dozrievaní v drevených sudoch nasleduje výrazné dozrievanie vo fľašiach, ktoré robí toto ružové víno ešte komplexnejším.
Odporúčanie na jedlo pre Calafuria Rosato Salento z Tormaresca
Toto ružové víno z Talianska by sa malo najlepšie vychutnávať dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Je ideálnym doplnkom k omelete s lososom a feniklom, vyprážanej zelenine s rybou alebo špagetám s jogurtom a mätovým pestom.
- Več izdelkov iz Tormaresca (Antinori)