🍷 Pomerol AOP - Château Chantalouette je skutočne elegantné červené víno s hodvábnou textúrou a impozantnou plnosťou
🍽️ Užite si tento chutný nápoj perfektne k praženej teľacej pečeni s jablkami alebo k vydatnému zeleninovému hrncu s pestom
🌍 Vyrobené z vybraných hrozna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot, toto víno sa vyznačuje minerálnymi pôdami regiónu Pomerol
Pomerol AOP - Château Chantalouette
balenie!
Viac informácií o Pomerol AOP - Château Chantalouette
Pomerol z Château Chantalouette v Bordeaux má v pohári hustú fialovočervenú farbu. Pri miernom naklonení pohára je na okrajoch tohto vína zrejúceho v sudoch vidieť prechod odtieňa do granátovo červenej. Pri otáčaní pohára toto červené víno odhaľuje vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v silných kostolných oknách na okraji pohára. V prvom nose Pomerol predstavuje nuansy jahôd, čiernych ríbezlí a malín. K ovocným častiam buketu sa pripájajú tóny dozrievania v sudoch, ako sú ešte viac ovocno-balzamické nuansy.
Château Chantalouette Pomerol je nádherne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. V závere toto zrelé červené víno z vinárskej oblasti Bordeaux zaujme svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny malín a jahôd. V závere sa pridávajú minerálne tóny z pôdy s prevahou štrku.
Vinifikácia Château Chantalouette Pomerol
Hrozno Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon a Merlot je východiskom pre prvotriedne a nádherne silné Cuvée Pomerol od Château Chantalouette. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na štrkových pôdach. Pomerol je bezpochyby determinovaný aj klimatickými a štylistickými faktormi Pomerol. Toto francúzske víno možno v najlepšom zmysle slova označiť za víno starého sveta, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivým spôsobom. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno pre Pomerol zbiera výlučne ručne, bez pomoci trestajúcich a menej selektívnych plných zberačov. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje fermentácia v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie môže Pomerol pokračovať v harmonizácii na jemných kaloch po dobu 18 mesiacov.
Odporúčanie pre Pomerol z Château Chantalouette
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k dusenej zelenine s pestom, pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu alebo k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Château Chantalouette