🍷 The Barossan Shiraz nadchýna svojou elegantnou suchosťou a hodvábne jemnou textúrou
🍽️ Ideálny k špagetám s kaparovo-paradajkovou omáčkou alebo jahňaciemu ragú, tento červené víno rozvíja svoje plné arómy
🌏 Z renomovaného domu Peter Lehmann pochádza tento mohutný Shiraz z úrodných pôd južnej Austrálie
Dodacia lehota ca 5-7 pracovné dni
balenie!
Viac informácií o The Barossan Shiraz - Peter Lehmann
Barossan Shiraz z pera Petra Lehmanna z Južnej Austrálie má v pohári hustú fialovú farbu. V pohári toto červené víno od Petra Lehmanna vykazuje vôňu čerešní morello, čiernych čerešní, sliviek a džemov, ktorú dopĺňa orientálne korenie, vanilka a perníkové korenie. Toto austrálske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš len s 1,8 gramu zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína z radu vysokokvalitných vín, toto austrálske prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť si nevyhnutne nevyžaduje veľa zvyškového cukru. Na podnebí je štruktúra tohto mohutného červeného vína nádherne hodvábna. Vďaka vitálnej ovocnej kyseline je The Barossan Shiraz na jazyku nádherne svieži a živý. V závere toto mladé víno z vinárskej oblasti Južná Austrália poteší svojou značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny sliviek a čiernych čerešní. V závere sa pridávajú minerálne tóny pieskovcovej a piesočnatej pôdy.
Vinifikácia Peter Lehmann The Barossan Shiraz
Toto červené víno sa jednoznačne zameriava na jednu odrodu hrozna, a to Shiraz. Na výrobu tohto úžasne silného jednodruhového vína od spoločnosti Peter Lehmann bol použitý len prvotriedny hroznový materiál. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Južnej Austrálii. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy z ílu, piesku, pieskovca, sopečnej horniny a černozeme. Po zbere hrozna sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje 12-mesačné zrenie v štvrťkilových francúzskych a amerických sudoch.
Odporúčanie k jedlu pre The Barossan Shiraz by Peter Lehmann
Vychutnajte si toto červené víno z Austrálie ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k špagetám s kaparovo-tomatovou omáčkou, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo plneným paprikám.
- Več izdelkov iz Peter Lehmann