• ♥ Aktuálne 23.142 vína len pre vás! ♥
  • Osobná rada!
  • Bezpečné balenie!
  • Spoľahlivá doprava!

Sladké vína

(740)

V hrozne je veľa - kyselina, fruktóza a fenoly, to sú názvy chemických zlúčenín, ktoré vo víne poskytujú veľa aróm. V dokonalej podobe majú tieto atribúty v sladkom víne kľúčovú úlohu. Sladké vína z Nemecka sa prezentujú v melodických názvoch Spätlese, Auslese Beerenauslese, Trockenbeerenauslese a Eiswein, zatiaľ čo medzinárodná špička s klasikami ako Sherry, Port, Marsala, Recioto, Vinsanto alebo Sauternes prináša do ich pohárov sladký život.

Nič tu nie je poťahované alebo skrášľované - všetko čisté, všetko prírodné, všetko zvyškové sladkosti z jemného hrozna. Vinári to vedia už dávno, teraz je čas, aby ste podľahli sladkému pokušeniu. Dezertné vína s prírodnou ovocnou sladkosťou zo všetkých kútov sveta pre dokonalé potešenie.

Viac informácií o Sladké vína
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Nie je k dispozícii
9999
Nie je k dispozícii
Nápoj na báze vína Nápoj na báze vína
sladké sladké
Nemecko Nemecko
6,65 €*
0.75 l (8,87 € * / 1 l)
Nie je k dispozícii
TIP!
9999
Nie je k dispozícii
TIP!
Nápoj na báze vína Nápoj na báze vína
sladké sladké
Nemecko Nemecko
6,65 €*
0.75 l (8,87 € * / 1 l)
Nie je k dispozícii
TIP!
9999
Nie je k dispozícii
TIP!
5.00
(1)
Nápoj na báze vína Nápoj na báze vína
sladké sladké
Taliansko Taliansko
Piemont (IT) Piemont
7,98 €*
0.75 l (10,64 € * / 1 l)
15 % zľava - Posledné fľaše!
Teraz tu ušetrite!
10 % Jarný výpredaj
Jarné ceny
Teraz prezrieť!
Must-Have vína
Tietto vína by si mal užiť!
Skúšobné balíčky
Teraz vyskúšajte rozmanitosť a ušetrite!

Dezertné vína s jemnosťou

S triezvym pohľadom na sladké vína obsahujú 45 gramov fruktózy alebo viac na liter - sladké vína obsahujú v sladkom tele živú hru bohatých aróm. V žiadnom prípade nie sladké ako karta, ale všade krásne a vždy vláčne pre chuť a očarujúce pre zmysly.

Či už červené víno, biele víno, sekt alebo obohatené dezertné víno - neodolateľný charakter sladkých vín nemá hraníc. Pretože také rozmanité sú odrody hrozna, také rozmanité sú sladké vína. Od vynikajúceho rizlingu Auslese po obohatené vína Shiraz z Austrálie až po čerstvé Moscato d'Asti - zvyšková sladkosť ponúka priestor pre osobné poznámky. Vitajte na sladkej stránke života - na sladkých vínach na VINELLO.

Odkiaľ pochádza sladkosť v sladkých vínach?

Prirodzená sladkosť je už v slnkom zaliatom hrozne, ktoré sa niekedy visí z viniča pre ľadové víno až do hlbokej chladnej sezóny. Vyrobená fruktóza sa počas kvasenia pomocou kvasníc premieňa na alkohol. Čím dlhšie bude tento proces trvať, tým bude víno suchšie. V prípade sladkého vína to znamená iba krátke časové obdobie na živých kvasniciach, takže vo víne zostáva fruktóza, ktorá sa tiež nazýva zvyšková sladkosť. V mnohých chutných prípadoch pleseň Botrytis cinerea tiež pomáha vyššie koncentrovať sladkosť a kyslosť. Voda obsiahnutá v hrozne sa odparuje cez najjemnejšie otvory v šupke bobule, ktoré huba produkuje na zdravom hrozne. Výsledkom sú ušľachtilé a zložité ušľachtilé sladké vína, ktoré sa dajú uchovať takmer navždy, a preto sa pri mimoriadnych príležitostiach podávajú ako absolútna špecialita. Okrem mnohých Trockenbeerenauslese z Nemecka sem patria aj vína Sauternes z oblasti Bordelais.

Ale sladkosť nie je zodpovedná iba za verných milovníkov ovocného sladkého vína. Pretože vyvážený charakter je tvorený slávnou súhrou sladkosti a kyslosti, ktoré navzájom ladia a vytvárajú zložitý profil.

Rôzne odrody sladkých vín

Sladké červené víno, biele víno a ružové víno

Sladké vína stoja vedľa suchých, sladkých a polosuchých ako samostatná kategória pre chuť vína a majú tak svoje výhody a nuansy, vďaka ktorým sú niektoré sladké vína absolútnou špecialitou. Sauternes z kultivovaných oblastí Bordelais majú celosvetové pokračovanie. Kombinuje sladkú hru medzi ovocím a sviežosťou s aromatickým telom. Sladké vína, ktoré sú na mnohých miestach tiež známe ako dezertné vína, sú ideálnymi partnermi pre sladké až krémové jedlá a - ako už napovedá názov dezertných vín - sa zvyčajne podávajú ako dezert.

Sladké šumivé víno

Sladké a pálivé - ľahké pre sladké sekt z Talianska. Známe šumivé biele odrody hrozna Moscato inšpirujú intenzívnym buketom a jemnou ovocnou sladkosťou - samozrejme tiež štipľavou a pikantnou kyselinkou. Sladké šumivé víno zaujme svojou hravou ľahkosťou, či už na stimulujúci príjem, ako aperitív alebo na veľmi výnimočné chvíle.

Marsala - sladkosť Sicílie

Na západnom cípe Sicílie vinári lisujú nenapodobiteľné likérové víno Marsala, pomenované podľa malebného prístavného mesta, kde sa spoločne vinifikujú odrody hrozna Grillo, Catarratto a Inzolia a ktoré sa obohacujú alkoholom. Každoročné zrenie v drevených sudoch završuje dezertné víno Marsala, ktoré svojou jemnou chuťou a aromatickým korením zredukuje jemnú postavu ako prísadu do talianskych jedál, ale je tiež ideálne ako spoločník pre tagliatelle a jemné dezertné výtvory.

Portské víno - vylepšený pôžitok z Portugalska

Sladké víno z údolia Douro, obohatené a prepravované z prístavu Porto, sa vyrába prevažne z červeného vína, zriedka aj z bieleho vína. Sladké portské víno sa prejavuje mnohými spôsobmi a ponúka širokú škálu dezertných vín rubínovo červenej farby. Ruby, Tawny alebo Colheita - sladké víno z Portugalska zaujme svojou úžasnou zvyškovou sladkosťou a otvára tóny lesného ovocia, bobúľ a marcipánu. Bohaté jedlá doplňte sladkým pohárom portského vína a vychutnajte si sladké víno extra triedy priamo z prístavnej oblasti Portos.

Sherry - poklady španielskeho sladkého vína

Sladké víno z južného Španielska je výsledkom dôkladného rozšírenia odrôd Palomino Fino alebo Pedro-Ximénez. Úsilie, ktoré stojí za to. Pretože dezertné víno sherry odhaľuje sladké a korenené potešenie v jantárovo sfarbenom tele, ktoré pôsobí prekvapivo sviežo. Sladké víno Sherry je vynikajúcou voľbou ako aperitív aj ako digestív a dopĺňa všetky druhy korenených jedál. Či už syry, polievky alebo ázijská kuchyňa - sherry dezertné vína z andalúzskeho mesta Jerez de la Frontera sú skutočnými originálmi pre gurmánov. Ale buďte opatrní - s názvami ako Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso je sherry zvyčajne sucho vinifikované, zatiaľ čo Cream, Pale Cream, Pedro Ximénez a Moscatel väčšinou popisujú sladké sherry.

Fortifikované vína - pocta sladkému vínu

Fortified Wines sú obohatené sladké vína, ktoré vychádzajú z európskych klasík, ako je portské víno alebo sherry. Sladké vína z Austrálie a Južnej Afriky, ktoré sú lisované z ušľachtilých odrôd hrozna a rafinované a obohatené o aromatickú brandy, sa vyznačujú intenzívnou chuťou a plnou štruktúrou. Podávajte tieto sladké dezertné vína na útulný večer pri grile, rustikálne stretnutia a slávnostné dezerty.

Madeira - dezertné vína z ostrova

Dezertné víno Madeira pochádza výhradne z ostrova Madeira, kde podľa legendy túto vinársku špecialitu objavili vinári iba náhodou. Víno na ostrove bolo obohatené brandy, aby pomohlo vydržať dlhú námornú plavbu. Či už bolo rozhodujúce kývanie loďou alebo brandy, je dnes irelevantné. Dôležitá je iba lesklá jantárová farba tela, v ktorej vystupujú aromatické fazety sušeného hrozna a karamelu. Madeira vylepšená rokmi zrenia v drevených sudoch odhaľuje neporovnateľnú harmonickú dochuť, vďaka ktorej je toto sladké víno z ostrova Madeira jedným z najlepších dezertných vín pre fajnšmekrov.

Vin Doux Naturel - prírodné sladké vína

Sladké fortifikované víno z Francúzska podlieha prísnejším štandardom a kvalitatívnym kritériám, ako je zvyknuté na francúzske sladké vína. Vin Doux Naturel vzniká pridaním alkoholu, ktorý sa pridáva počas fermentácie a zastavuje proces fermentácie. Tak dostáva dezertné víno názov Vin Doux Naturel - prírodné sladké víno. Sladké jemné a harmonicky vyvážené sladké víno Vin Doux Naturel ponúka maximálny pôžitok zo sladkých dezertov, sušeného ovocia a čokolády.

Varené víno - dezertné víno na konci roka

Sladké víno, ktorému sa v zime jednoducho nevyhnete: varené víno. Či už červené alebo biele - varené víno ohrieva prsty, žalúdok a hlavu svojou úžasnou sladkosťou a ovocnými arómami. Toto bio sladké víno je skutočne niečo pre každého, kto si chce vychutnať čerstvé dni s chuťou a harmóniou. Vyrobený z jemného Merlotu alebo Airénu a rafinovaný všetkými druhmi korenia, urobí z vášho domova to najlepšie stánok s vareným vínom v zime. Zásoba - pretože varené víno je vedľa hrubého vlneného klobúka a šálu najlepším doplnkom v zime a navyše obľúbeným punčom.

Užitočné informácie o sladkých vínach

Ako sa vyrába sladké víno?

Sladké vína sa často vyrábajú zastavením kvasenia, počas ktorého sa prírodná fruktóza premieňa na alkohol. To sa deje pridaním síry alebo alkoholu alebo filtráciou alebo silným ochladením muštu. Čím skôr je fermentácia prerušená, tým viac je vo víne zvyškovej sladkosti. Niektoré dezertné vína sú tiež obohatené o vysoké percento alkoholu.

Ako dlho môžu vydržať sladké a dezertné vína?

Rovnako ako suché a sladké vína sa aj sladké vína môžu uchovávať asi týždeň po otvorení, ale dajú sa tiež občas uchovať v chladničke bez straty chuti. Fortified dezertné vína si môžete často vychutnať až 6 mesiacov po otvorení kvôli vysokému obsahu alkoholu. Nie je nezvyčajné, že sa chuťový profil zlepšuje, keď dezertné víno prichádza do styku s kyslíkom.

Čo sa hodí k sladkému vínu?

Sladké vína a dezertné vína sa hodia k mnohým jedlám a dezertom a sú vhodné aj ako aperitív. Podľa druhu patria dezertné vína k tradičnej kuchyni krajiny pôvodu a samozrejme k všetkým druhom dezertných výtvorov - od ovocia až po čokoládovú penu.

Nakupujte sladké vína online

Sladké vína všetkých farieb a tvarov z celého sveta kombinujú sladké špeciality s vynikajúcou súhrou sladkosti, fruktózy a kyslosti. Objednajte si svoje sladké vína lacno a jednoducho na VINELLO. Ponúkame vám nielen najlepšie sladké vína za rozumné ceny, ale tiež zaisťujeme, aby jemné dezertné vína dorazili bezpečne a včas. Nakupujte svoje sladké vína z celého sveta bezstarostne a využívajte výhody mnohých platobných možností a poistenej prepravy. Nakúpte sladké vína online podľa svojej sladkej chuti a majte vždy po ruke vynikajúce a harmonické dezertné víno - od svojho partnera pre sladký pôžitok VINELLO.

Sladké červené víno - milé prekvapenie

Pochutnávanie na víne je príliš sladké na to, aby bolo horké. Prečo teda nevyskúšať slnkom pobozkované červené víno, ktorého zvyšková sladkosť vie, ako ťa očariť. Alebo robustné portské víno, ktoré sa tradične vyrába priamo z brehov rieky Douro. A na chladnejšie dni organické, ovocne sladké varené víno, ktoré poteší mrznúce ruky útulným teplom. Všestranný sladký život s prvotriednymi variáciami sladkého červeného vína z Nemecka, Austrálie, Talianska, Portugalska, Španielska a USA. Silné červené vína so zložitými odtieňmi a hravou jemnou sladkosťou. Či už sólo, na večeru alebo na otvorené kolá - sladké červené víno vás prekvapí a presvedčí. Ovocno-sladké pokušenie na VINELLO.de - vaše obchodovanie s vínom s krásnym výberom vín.

Rozmanité, červené, sladké - červené víno s rozdielom

Rastúca popularita sladkých vín sa odvíja v príjemnej odrode, ktorá má sladkú chuť pre každého. Zamatovo elegantné cuvée z červeného vína so zvodným zvyškovým cukrom a jemným obsahom alkoholu. Aromatické vône dotvárajú zložitú kyticu, čo z nej robí jedinečný a fascinujúci zážitok. Sladké červené víno, ktoré je veľmi šťastné piť, sa odporúča aj k jedlám vyrobeným zo syrov, dezertov a čokoládových výrobkov.

Obohatené portské vína sú po celé storočia sladkou špecialitou. Tradiční producenti obohateného portského vína stále šliapu hrozno pešo za hudby a tanca. Pomerne vysoký obsah alkoholu harmonizuje s komplexnou sladkosťou. Či už je to tawny, ročník alebo čokoľvek, čo chutí - portské víno je ideálne dezertné víno s nezameniteľnou sladkosťou.

V zime mrznete? Je čoraz horúcejšie! S Hot Deer máme pre vás veľmi špeciálnu špecialitu na chladné dni a teplé brušká. 100% vegánske a ekologické, sladké červené víno žiari v pevne zabalenom hrnčeku. Tmavočervené varené víno zaujme arómami škorice, klinčekov, vanilky, citrónu a pomaranča a určite vás naladí na zimné obdobie. Kúpte si varené víno, zohrejte ho, zahrejte pri srdci.

 

Čo je sladké červené víno?

Ak sa hovorí o sladkom červenom víne, a nie o dezertnom víne alebo varenom víne, jedná sa o červené a sladké vína s vysokým obsahom zvyškového cukru. Počas kvasenia sa vlastný cukor (glukóza) hrozna mení pomocou kvasníc na pitný etanol a oxid uhličitý. Proces nazývaný fermentácia regulujúca teplotu sa používa na zabezpečenie toho, aby si červené víno zachovalo svoju sladkú notu. Vinár zníži teplotu a zabije kvasinkové bunky, aby sa cukor už nezmenil na alkohol. To znamená, že veľmi sladké červené vína majú zvyčajne nízky obsah alkoholu. Princíp je rovnaký pre sladké biele víno . Od zvyškového obsahu cukru najmenej 45 g / l sa víno považuje za sladké. Červené vína však chutia menej sladko ako biele víno s rovnakým zvyškovým cukrom, pretože triesloviny pôsobia proti sladkosti. Umelé sladenie vína je v Nemecku zakázané a vo svete vín vo všeobecnosti vítané.

 

Sladké červené víno kúpite online na VINELLO.de

Vychutnajte si sladký život s malou obmenou z suchého červeného vína. Vyskúšajte výtvory zo sladkého červeného vína z vynikajúcich vinárstiev a vznešených oblastí. Či už červené víno, portské víno alebo varené víno - rozmanitosť nikdy nebola sladšia. Otvorte svoje chuťové bunky zvodným a elegantným červeným vínam s hravým zvyškovým cukrom a zložitou štruktúrou. Objednajte si sladké červené víno na VINELLO.de a využite výhody našej vlastnej záruky VINELLO. Rýchle, spoľahlivé doručenie, bezpečné online nákupy, platby na účet od prvej objednávky a už nikdy viac problémy s ochutnávačmi korku. Sladké potešenie z pitia je len zábava. Nakúpte svoje sladké červené víno na VINELLO.de - vašom obchode s vínom s tým istým.

UP