🍇 Suchý Weissburgunder od Wagner-Stempel sa vyznačuje svojím elegantným spracovaním v drevených sudoch a svojou chrumkavou, krémovou textúrou
🍽️ Ideálny k čerstvému zeleninovému šalátu alebo aromatickému kokosovo-limetkovému rybaciemu kari tento biely vín sa dokonale prejaví v jeho arómach
🌍 Vyrobený z najlepších hrozna z regiónu Rheinhessen presviedča čisto odrodový Weissburgunder svojou vysokou kvalitou a čistotou
balenie!
Viac informácií o Weissburgunder trocken - Wagner-Stempel
Rulandské modré zo suda z vinárskej oblasti Rheinhessen sa v pohári prejavuje jasnou svetložltou farbou. Toto biele víno zo starého sveta, naliate do pohára na biele víno, vykazuje nádherne expresívnu vôňu agátu, kdoule, jablka a pomarančového kvetu, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy, ku ktorým prispelo zrenie v drevených sudoch.
Wagner-Stempel Weissburgunder zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Do fliaš sa plní len s 2,4 gramami zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína zo segmentu vysokokvalitných vín, toto nemecké víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Na jazyku sa toto dobre vyvážené biele víno vyznačuje neuveriteľne sviežou a krémovou textúrou. Vďaka stručnej ovocnej kyseline sa Weissburgunder na jazyku prejavuje ako mimoriadne svieži a živý. V závere toto biele víno z vinohradníckej oblasti Rheinhessen poteší dobrou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny kdoule a hrušky nashi. V závere sa pridávajú minerálne tóny pôdy s prevahou piesku a kremičitých hornín.
Vinifikácia vína Weissburgunder od spoločnosti Wagner-Stempel
Vyvážený Weissburgunder z Nemecka je jednodruhové víno, ekologicky vinifikované z odrody Weissburgunder. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Porýní. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy s ílovitými, piesčitými a kremičitými horninami. Hrozno pre toto biele víno z Nemecka sa zbiera výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo prevezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa Weissburgunder necháva niekoľko mesiacov vyzrievať v dubových sudoch s objemom 1200 l.
Odporúčanie pre Wagner-Stempel Weissburgunder
Toto biele víno z Nemecka si najlepšie vychutnáte dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k zeleninovému šalátu s červenou repou, zelenine na woku s rybou alebo kokosovo-limetkovému rybiemu kari.
- Več izdelkov iz Wagner-Stempel