🍾 Esplendor Vardon Kennett Penedès od Miguel Torres je elegantné suché šumivé víno s jemnými a dlhotrvajúcimi bublinkami
🍽️ Užite si ho perfektne vychladený k pečenému pstruhovi s zázvorovo-hruškovou oblohou alebo ovocným šalátom
🌍 Táto vynikajúca cuvée spája najlepšie arómy Chardonnay, Pinot Noir a Xarel-lo z vápenatých pôd Katalánska
balenie!
Viac informácií o Esplendor Vardon Kennett Penedès DO - Miguel Torres
Esplendor Vardon Kennett Penedès od Miguela Torresa z Katalánska má v pohári žiarivú svetložltú farbu. Bublinky tohto šumivého vína sa v pohári trblietajú nesmierne jemne, elegantne a dlho vydržia. V strede sa tón mení na živú farbu. Po prvom stočení sa toto šumivé víno vyznačuje nádherným leskom, vďaka ktorému v pohári tancuje s vervou. Prvý nos vína Esplendor Vardon Kennett Penedès odhaľuje tóny citrónov, grapefruitov a nektáriniek. K ovocným zložkám buketu sa pridávajú ovocno-balzamické nuansy.
Toto suché šumivé víno od Miguela Torresa je niečo pre milovníkov vína, ktorí radi pijú suché víno. Ľahkonohé a komplexné, toto svieže a hodvábne šumivé víno sa prezentuje na jazyku. Záver tohto dobre vyzretého sektu z vinárskej oblasti Katalánsko, presnejšie z Penedès DO, nakoniec presvedčí dobrým dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej prevláda vápenec.
Vinifikácia Esplendor Vardon Kennett Penedès Miguel Torres
Východiskom pre prvotriedne a nádherne elegantné cuvée Esplendor Vardon Kennett Penedès by Miguel Torres je hrozno Chardonnay, Pinot Noir a Xarel-lo. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Katalánsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej pôdy. Esplendor Vardon Kennett Penedès je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Španiel vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Hrozno pre toto šumivé víno zo Španielska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a šetrne vylisuje. Teraz nasleduje fermentácia základného vína. Po zostavení cuvée nasleduje ďalšie zrenie na základe klasického kvasenia vo fľaši. Potom nasleduje 30-mesačné zrenie vo fľaši.
Odporúčanie pre jedlo Miguel Torres Esplendor Vardon Kennett Penedès
Toto španielske víno si najlepšie vychutnáte veľmi dobre vychladené pri teplote 5 - 7 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k pečenému pstruhovi so zázvorovou hruškou, ovocnému šalátu z endívie alebo špagetám s jogurtovým mätovým pestom.
- Več izdelkov iz Miguel Torres