Viac informácií o Jois Cuvee - Markus Altenburger
Elegantné Jois Cuvee od Markusa Altenburgera sa v pohári leskne jasnou karmínovou červenou farbou. Pri mierne naklonenom pohári je na okrajoch tohto sudového vína badateľný prechod farby do granátovo červenej. Pootočením pohára možno v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V pohári toto červené víno od Markusa Altenburgera odhaľuje vôňu pomarančov a višní, ktorú dopĺňajú slivky, minerály a čokoláda. V chuti začína Jois Cuvee od Markusa Altenburgera príjemne sucho, chytľavo a aromaticky. Toto hutné červené víno sa na podnebí prezentuje vyváženým a viacvrstvovým charakterom. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Burgenland, presnejšie z Leithabergu / Neusiedlersee-Hügelland, ktoré dokáže dobre vyzrievať, napokon zaujme výraznou dochuťou.
Vinifikácia vína Markus Altenburger Jois Cuvee
Toto vyvážené červené víno z Rakúska sa vyrába z odrôd hrozna Blaufränkisch, Cabernet Sauvignon a Merlot. Jois Cuvee bezpochyby určujú aj klimatické a štylistické faktory Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland. Toto rakúske možno doslova označiť za starosvetské víno, ktoré sa prezentuje mimoriadne pôsobivým spôsobom. Po zbere hrozna sa hrozno okamžite odváža do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení kvasenia elegantné Jois Cuvee niekoľko mesiacov zreje vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie na jedlo pre Jois Cuvee od Markusa Altenburgera
Vyskúšajte toto červené víno z Rakúska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako sprievodné víno k husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránom, k ossobuco alebo boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Markus Altenburger