Viac informácií o Oude Nektar - Stark-Condé Wines
Mohutné víno Oude Nektar od spoločnosti Stark-Condé Wines vpláva do pohára hustou fialovou farbou. Pootočením pohára sa ukáže vysoká hustota a plnosť tohto červeného vína, ktorá je viditeľná v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. Buket tohto červeného vína zo Západného Kapska zaujme tónmi černíc a čiernych ríbezlí. Ak sledujeme arómu ďalej, prichádzajú zemité, dymové a cédrové tóny, ktorým napomáha vplyv duba.
Stark-Condé Wines Oude Nektar sa milovníkom vína predstavuje ako príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mizerné, ako by sa dalo očakávať v segmente vínnych ikon. Toto hutné červené víno je plné a na podnebí mnohotvárne. Vďaka živým ovocným kyselinám je Oude Nektar na jazyku nádherne svieži a živý. Záver tohto mladého červeného vína z vinohradníckej oblasti Západného Kapska, presnejšie zo Stellenboschu, je napokon presvedčivý so značným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou ílu a žuly.
Vinifikácia vína Oude Nektar od Stark-Condé Wines
Základom prvotriedneho a nádherne silného cuvée Oude Nektar od spoločnosti Stark-Condé Wines je hrozno Cabernet Sauvignon, Malbec a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Západnom Kapsku. Vinič tu zapustil korene hlboko do žulovej a ílovitej pôdy. Po zbere sa hrozno rýchlo odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčanie k jedlu pre Stark-Condé Wines Oude Nektar
Toto juhoafrické víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálnym doplnkom k pečenej teľacej pečeni s jablkami, cibuľou a omáčkou z balzamikového octu, špagetám s kapari a paradajkovou omáčkou alebo zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami.
- Več izdelkov iz Stark-Condé