🍇 Cigalus Blanc od Gerarda Bertranda očarúva elegantným a zaobleným štýlom, ktorý je perfektný na výnimočné príležitosti
🍽️ Vychutnajte si toto biele víno ideálne k ľahkým jedlám, ako sú špagety s jogurtovo-mätovým pestom alebo kokosovo-limetkovým rybím karí
🌍 Vyrobené z ušľachtilých odrôd hrozna Chardonnay, Sauvignon Blanc a Viognier, toto víno odhaľuje jedinečný šarm Languedocu
balenie!
Viac informácií o Cigalus Blanc - Gerard Bertrand
Cigalus Blanc z pera Gerarda Bertranda z Languedoku má v pohári hustú, svetložltú farbu. Pootočením pohára sa odhalí vysoká hustota a plnosť tohto bieleho vína, ktorá sa prejavuje v kostolných oknách na okraji pohára. Prvý nos vína Cigalus Blanc odhaľuje vôňu manga, hviezdičiek a papáje. K ovocným tónom buketu sa pripájajú tóny dozrievania v sudoch, ako sú smotanové cukríky, briošky a slnkom zohriate kamene.
Gerard Bertrand Cigalus Blanc je nádherne suché. Toto biele víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ale guľaté a hladké. Záver tohto mladého bieleho vína z vinárskej oblasti Languedoc poteší krásnou dochuťou.
Vinifikácia vína Cigalus Blanc podľa Gerarda Bertranda
Mohutné francúzske víno Cigalus Blanc je cuvée, ktoré je ekologicky vinifikované z odrôd hrozna Chardonnay, Sauvignon Blanc a Viognier. Cigalus Blanc je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz dýcha mimoriadnym európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech vín zo Starého sveta. Zrelosť hrozna tohto vína vyrobeného z odrôd Chardonnay, Sauvignon Blanc a Viognier je do značnej miery ovplyvnená podnebím pestovateľskej oblasti. V Languedocu sa hroznu darí v teplom podnebí, čo sa okrem iného prejavuje v mimoriadne dobre vyzretom hrozne a pomerne vysokej hmotnosti muštu. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení kvasenia sa Cigalus Blanc necháva niekoľko mesiacov vyzrievať vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Gerard Bertrand Cigalus Blanc
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k špagetám s jogurtovo-mätovým pestom, kokosovo-limetkovému rybiemu kari alebo omelete s lososom a feniklom.
- Več izdelkov iz Gérard Bertrand