Viac informácií o Clos du Temple Languedoc Cabrieres AOP - Gérard Bertrand
Gérard Bertrand Clos du Temple Languedoc Cabrieres je prvotriedne biodynamické ružové víno. Ponúka nádherne hustú, rubínovo červenú farbu. Po prvom stočení toto ružové víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorú možno vidieť v priehľadných kostolných oknách na okraji pohára. Buket tohto ružového vína z Languedoc-Roussillon zaujme vôňou broskýň a marhúľ. Ak sledujeme vône ďalej, pridávajú sa k nim tóny bieleho korenia a minerálov, umocnené vplyvom duba.
Toto francúzske víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od ikony segmentu vín, toto francúzske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najlepšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Toto svieže ružové víno je na jazyku plné a komplexné. V závere toto ružové víno z vinárskej oblasti Languedoc-Roussillon, ktoré sa dá dobre skladovať, poteší dobrou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny marhúľ a broskýň.
Vinifikácia vína Gérard Bertrand Clos du Temple Languedoc Cabrieres
Základom mohutného vína Clos du Temple Languedoc Cabrieres z Languedoc-Roussillon je hrozno odrôd Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah a Viognier. Bobule tohto ružového vína z Francúzska sa zbierajú výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo prevezie do vinárstva. Tu sa vyberú a starostlivo rozoberú. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentácie sa biodynamicky vyrobené víno Clos du Temple Languedoc Cabrieres necháva dozrievať ďalších 6 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Clos du Temple Languedoc Cabrieres od Gérarda Bertranda
Toto biodynamické ružové víno z Francúzska pite najlepšie dobre vychladené pri teplote 8 - 10 °C ako sprievodné víno k špagetám s kapurovo-rajčinovou omáčkou, omelete s lososom a feniklom alebo k cestovinám s klobásovými knedľami.
- Več izdelkov iz Gérard Bertrand