- Tento červené víno z najlepších hrozna vynikajúco dopĺňa jedlá ako cestoviny s klobásovými guľkami alebo plnené papriky
- Užívatelovi sa toto víno z Languedoc-Roussillon prejavuje ako obzvlášť vyvážené
- Ideálne červené víno, prvotriedne ako elegantné zimné víno
Diese Aktion läuft bis zum 02.06.2030 14:09.
balenie!
Viac informácií o Pierre Jean Merlot - Yvon Mau
Merlot Pierre Jean z pera Yvona Mau z Languedoc-Roussillon má v pohári jasnú fialovočervenú farbu. Prvý nos Pierre Jean Merlot odhaľuje nuansy fíg, černíc a sliviek. K ovocným tónom buketu sa pridávajú ešte ovocnejšie, balzamické nuansy.
Merlot Yvon Mau Pierre Jean je pre milovníkov vína príjemne suchý. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani strohé, ale guľaté a hladké. Na podnebí sa toto vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne krémovou textúrou. Vďaka živým ovocným kyselinám je Pierre Jean Merlot na jazyku nádherne svieži a živý. Záver tohto červeného vína z oblasti Languedoc-Roussillon je podmanivý s krásnou dochuťou. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty z pôdy s prevahou vápenca a piesku.
Vinifikácia Pierre Jean Merlot od Yvona Mau
Vyvážené francúzske víno Pierre Jean Merlot je jednodruhové víno vyrobené z odrody Merlot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v oblasti Languedoc-Roussillon. Vinič tu zapustil korene hlboko do piesočnatých a vápencových pôd. Hrozno na výrobu tohto červeného vína z Francúzska sa zbiera mimoriadne rýchlo a v čo najchladnejšom dennom čase, keď je dokonale zrelé, aby sa zachovala jeho sviežosť. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v nerezových nádržiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, až potom sa víno napokon plní do fliaš.
Odporúčanie párovania vína Pierre Jean Merlot od Yvon Mau
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí k pórovej polievke, špagetám s kapari a paradajkovou omáčkou alebo k tekvicovému nákypu.