🍇 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca nadchne so svojou hodvábnou textúrou a harmonickou kombináciou aróm ako sú višne a vanilka
🍽️ Ideálne k krémovým cestovinovým pokrmom alebo srdnému zeleninovému hrncu s pestom tento červené víno z Malorky perfektne podčiarkuje každú príležitosť
🌍 Vyrobené z ušľachtilých odrôd hrozna ako Cabernet Sauvignon a Manto Negro, víno Macià Batle stelesňuje stredomorský šarm balearského vinárskeho regiónu
balenie!
Viac informácií o 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca - Macià Batle
V pohári má víno 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca z Macià Batle hustú rubínovo červenú farbu. Ak mu vírením dodáte trochu vzduchu, toto červené víno odhalí vysokú hustotu a plnosť, ktorá je na okraji pohára viditeľná v priehľadných kostolných oknách. V pohári toto červené víno z Macià Batle vykazuje vôňu čerešní morello, sliviek, černíc, moruší a čiernych višní, ktorú dopĺňa čierny čaj, vanilka a perníkové korenie. V chuti začína víno Tinto Vi de la Terra Mallorca 1856 z Macià Batle nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto mohutné červené víno vyznačuje neuveriteľne roztápavou, hodvábnou a hutnou textúrou. V závere toto mladé červené víno z baleárskej vinohradníckej oblasti poteší svojou výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny moruše a slivky.
Vinifikácia vína Macià Batle 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca
Silné španielske víno 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca je cuvée vyrobené z odrôd Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot a Shiraz. Víno 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca je skrz naskrz starosvetské víno, pretože tento španielsky mušt vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Veľmi veľký vplyv na vývoj ročníka má aj skutočnosť, že hroznu Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negro, Merlot a Shiraz sa darí pod vplyvom teplého podnebia. Prejavuje sa to okrem iného v mimoriadne dobre vyzretom hrozne a pomerne vysokom obsahu alkoholu vo víne. Keď je hrozno dokonale vyzreté, zberá sa pre víno Tinto Vi de la Terra Mallorca 1856 výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrobí. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčanie pre jedlo Macià Batle 1856 Tinto Vi de la Terra Mallorca
Toto španielske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálnym doplnkom k cestovinám s klobásovými knedľami, špenátovému gratinovaniu s mandľami alebo dusenej zelenine s pestom.
- Več izdelkov iz Macià Batle