🍷 Beachball Viognier trocken od Emila Bauera očaráva svojou filigránskou eleganciou a harmonickým zrením v dubovom sude
🍽️ Perfektné k kokosovo-limetkovému rybaciemu kari alebo čerstvému špargľovému šalátu s quinoa
🏆 Z renomovanej vinárskej oblasti Pfalz a vyrobený z ručne zbieraných hrozna Viognier
balenie!
Viac informácií o beachball Viognier trocken - Emil Bauer
V sudoch dozrievajúci plážový Viognier z vinárskej oblasti Pfalz sa v pohári prejavuje žiarivo trblietavou zlatožltou farbou. Po prvom stočení sa toto biele víno vyznačuje nádherným leskom, vďaka ktorému v pohári svižne tancuje. Toto jednodruhové nemecké víno odhaľuje v pohári nádherne výrazné tóny grapefruitu, hrušky nashi, kumkvátu a vinohradníckej broskyne. K nim sa pridávajú tóny škorice, orientálneho korenia a čierneho čaju.
Toto víno poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto nemecké víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa cukru. Ľahkonohé a mnohotvárne sa toto hodvábne biele víno prezentuje na podnebí. Záver tohto bieleho vína z vinárskej oblasti Pfalz, presnejšie z Nußdorfu, ktoré dokáže dobre vyzrievať, je napokon presvedčivý so značným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne náznaky z pôdy, v ktorej prevláda íl a vápenec.
Vinifikácia vína Emil Bauer beachball Viognier
Toto elegantné biele víno z Nemecka sa vyrába z odrody viniča Viognier. Vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, rastie v spolkovej krajine Falcko na pôdach s obsahom ílu, vápenca a sprašových hlín. Dozrievanie hrozna pre toto víno Viognier je do značnej miery ovplyvnené podnebím pestovateľskej oblasti. V Pfalzi sa hroznu darí v pomerne chladnom podnebí, čo sa okrem iného prejavuje v mimoriadne dlhom a rovnomernom dozrievaní hrozna a pomerne miernej hmotnosti muštu. Hrozno pre toto biele víno z Nemecka sa zbiera výlučne ručne po zabezpečení optimálnej zrelosti. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii nasleduje niekoľkomesačné zrenie v dubových toneroch.
Odporúčanie na jedlo pre Viognier Beachball od Emila Bauera
Toto nemecké víno si najlepšie vychutnáte mierne vychladené pri teplote 11 - 13 °C. Výborne sa hodí ako doplnok ku kokosovo-limovému rybiemu kari, zeleninovému šalátu s červenou repou alebo špargľovému šalátu s quinoou.
Ocenenia pre Viognier Beachball od Emil Bauer
Okrem štatútu absolútne špičkového vína sa toto biele víno od Emila Bauera môže pochváliť aj oceneniami a najvyššími hodnoteniami nad 90 bodov, vrátane:
- Falstaff - 92 bodov
- Več izdelkov iz Emil Bauer & Söhne