🍷 El Andén De La Estación od Bodegas Muga pôsobí svojou elegantnou, suchou textúrou a komplexnými arómami z černice a čučoriedky
🍽 Tento červené víno vynikajúco harmonizuje s plnenými paprikami a zeleninovým kuskusom s hovädzími fašírkami
🌄 Z najlepších hrozna odrôd Carignan, Garnacha, Graciano a Tempranillo, zbieraných v renomovanej vinárskej oblasti La Rioja
balenie!
Viac informácií o El Andén De La Estación - Bodegas Muga
V sude dozrievajúce víno El Andén De La Estación z vinárskej oblasti La Rioja má v pohári hustú fialovú farbu. Toto starosvetské červené víno, ktoré je ideálne naliať do pohára na červené víno, vykazuje nádherne mladistvé arómy ostružín, čučoriedok, moruše a čiernych ríbezlí, ktoré dotvárajú cigar box, borievky a ľubovník, ktoré vznikli pri zrení v drevených sudoch.
Bodegas Muga El Andén De La Estación poteší svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s obsahom iba 1,8 gramu zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak tento španiel prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne zamatovou textúrou. Vďaka miernej ovocnej kyslosti pohladí El Andén De La Estación chuťové poháriky zamatovým pocitom bez toho, aby mu chýbala sviežosť. V závere toto červené víno z vinohradníckej oblasti La Rioja, ktoré sa dá dobre skladovať, nakoniec poteší značnou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny moruše a černíc. V závere sa pridávajú minerálne tóny vápencovej a ílovitej pôdy.
Vinifikácia El Andén De La Estación z Bodegas Muga
Základom mohutného vína El Andén De La Estación z La Rioja je hrozno odrôd Carignan, Garnacha, Graciano a Tempranillo. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v La Rioja. Vinič tu zapustil korene hlboko do vápencovej a ílovitej pôdy. Hrozno pre toto červené víno zo Španielska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno rýchlo dostane do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Kvasenie potom prebieha vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie víno El Andén De La Estación niekoľko mesiacov zreje vo veľkých dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Bodegas Muga El Andén De La Estación
Toto červené víno zo Španielska sa najlepšie podáva pri teplote 15 - 18 °C s plnenými paprikami, zeleninovým kuskusom s hovädzími mäsovými guľkami alebo tortillou s pórom.
- Več izdelkov iz Bodegas Muga