🍷 2nd Pez Saint-Estèphe z Château de Pez sa vyznačuje svojou elegantnou suchosťou a harmonickou rovnováhou silných aróm
🍽️ Užite si toto červené víno perfektne temperované k vynikajúcim pokrmom ako teľací plátok alebo jahňacie ragú pre nezabudnuteľný chuťový zážitok
🌍 Tento výnimočný Bordeaux spája vybrané hrozno ako Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot, ktoré rastú na vápenatých pôdach
balenie!
Viac informácií o 2nd Pez Saint-Estèphe AOC - Château de Pez
Château de Pez 2nd Pez Saint-Estèphe je prvotriedne červené víno v krištáľovo čistom pohári. Má nádherne hustú, rubínovo červenú farbu. Toto francúzske cuvée lichotí v pohári nádherne výraznými tónmi černíc a fialiek. Nechýbajú ani tóny čiernych čerešní, čiernych ríbezlí a vanilky.
Víno Château de Pez 2nd Pez Saint-Estèphe zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa od vína očakáva, tento Francúz prirodzene poteší najjemnejšou vyváženosťou napriek svojej suchosti. Chuť nepotrebuje nevyhnutne cukor. Na podnebí sa toto mohutné červené víno vyznačuje neuveriteľne mäsitou štruktúrou. Záver tohto dobre vyzretého červeného vína z vinárskej oblasti Bordeaux je podmanivý s krásnou dochuťou. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou štrku a vápenca.
Vinifikácia 2. Pez Saint-Estèphe z Château de Pez
Hrozno Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot tvorí základ prvotriedneho a nádherne silného cuvée 2. Pez Saint-Estèphe z Château de Pez. Vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, rastie na vápencovej a štrkovej pôde v Bordeaux. Po zbere hrozna sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Potom nasleduje kvasenie v malých drevených kadiach pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľkomesačné zrenie na jemných kvasničných usadeninách, po ktorom sa víno napokon plní do fliaš.
Doporučenie pre Château de Pez 2. Pez Saint-Estèphe
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k varenému teľaciemu mäsu s fazuľou a paradajkami, jahňaciemu ragú s cícerom a sušenými figami alebo zeleninovému kuskusu s hovädzím rizotom.