Moulis en Médoc AOP - Château Mauvesion Barton
Viac informácií o Moulis en Médoc AOP - Château Mauvesion Barton
Château Mauvesion Barton Moulis en Médoc je prvotriedne červené víno. Má nádherne jasnú, rubínovo červenú farbu. Pri okraji toto francúzske červené vykazuje aj prechod do granátovo červenej. Pri vírení pohára možno v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje ani vodnaté, ani sirupovité či likérové. Buket tohto červeného vína z Bordeaux poteší tónmi višní, jahôd a červených ríbezlí. Ak sledujeme aromatiku ďalej, prichádza na rad opečené drevo, podporované vplyvom duba.
V chuti sa Moulis en Médoc z Château Mauvesion Barton otvára nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. V chuti je textúra tohto vyváženého červeného vína nádherne zamatová. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Moulis, napokon presvedčí výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje íl a vápenec.
Vinifikácia Château Mauvesion Barton Moulis en Médoc
Základom vyváženého vína Moulis en Médoc z Bordeaux je hrozno odrôd Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa vyrába hrozno pre toto víno, na vápencovej a ílovitej pôde. Moulis en Médoc je starosvetské víno skrz naskrz, pretože tento Francúz vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Potom prebieha kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii elegantné víno Moulis en Médoc zreje 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre Château Mauvesion Barton Moulis en Médoc
Vyskúšajte toto červené víno z Francúzska ideálne temperované pri teplote 15 - 18 °C ako doplnok k dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami, plneným paprikám alebo cícerovému kari.
- Več izdelkov iz Château Mauvesin Barton