Margaux AOP - Château Siran
Viac informácií o Margaux AOP - Château Siran
Margaux z Château Siran v Bordeaux má vo vírivom pohári hustú rubínovočervenú farbu. Pri vírení pohára toto červené víno odhaľuje vysokú hustotu a plnosť, ktorá je viditeľná v kostolných oknách na okraji pohára. V nose toto červené víno Château Siran odhaľuje všetky možné druhy čiernych ríbezlí a černíc. Akoby to už nebolo pôsobivé, pridáva sa čokoláda a opečené drevo vďaka zreniu v malých drevených sudoch.
Toto francúzske víno zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími vlastnosťami, a tak toto francúzske víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Toto zamatové červené víno je plné a na podnebí mnohotvárne. V závere toto červené víno z vinárskej oblasti Bordeaux zaujme svojou značnou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny černíc a čiernych ríbezlí. V dochuti sa pridávajú minerálne tóny z pôdy, v ktorej dominuje štrk a kremičitá hornina.
Vinifikácia vína Margaux z Château Siran
Základom mohutného Margaux z Bordeaux je hrozno odrôd Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Bordeaux. Vinič tu zapustil korene hlboko do pôdy z kremičitých hornín a štrku. Samozrejme, Margaux je determinované aj klimatickými a štylistickými faktormi Margaux. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. Bobule na toto červené víno z Francúzska sa zbierajú výlučne ručne v čase optimálnej zrelosti. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odvezie do vinárstva. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po vinifikácii nasleduje 12 mesiacov zrenia vo francúzskych dubových sudoch.
Odporúčanie na jedlo pre Margaux z Château Siran
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok ku kačacím prsiam s cukrovým hráškom, dusenému jahňaciemu mäsu s cícerom a sušenými figami alebo osso buco.
- Več izdelkov iz Château Siran