Saint-Émilion AOP - Château Tour Chantecaille
Viac informácií o Saint-Émilion AOP - Château Tour Chantecaille
Silný Saint-Émilion z Château Tour Chantecaille prichádza do pohára s hustou fialovou červenou. Ak držíte pohár pod uhlom, na okrajoch môžete vidieť prechod farby do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorú možno vidieť v silných kostolných oknách na okraji pohára. Buket tohto červeného vína z Bordeaux zvádza vôňou černíc, čiernych ríbezlí a višní. Práve ovocný charakter robí toto víno takým výnimočným.
Château Tour Chantecaille Saint-Émilion zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo plnené do fliaš s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ako sa dá očakávať od vína zo segmentu špičkových vín, tento Francúz prirodzene očarí tou najjemnejšou vyváženosťou napriek všetkej svojej suchosti. Aróma si nevyhnutne nevyžaduje zvyškový cukor. Na podnebí je textúra tohto mohutného červeného vína nádherne hodvábna. Záver tohto zrelého červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie zo Saint-Emilion, je napokon presvedčivý s pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Saint-Emilion z Château Tour Chantecaille
Toto silné červené víno z Francúzska sa vyrába z odrôd hrozna Cabernet Sauvignon a Merlot. Saint-Émilion je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože tento Francúz dýcha neobyčajným európskym šarmom, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere hrozna sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení kvasenia .
Odporúčanie na jedlo pre Saint-Émilion z Château Tour Chantecaille
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k pórovej polievke, dusenému kurčaťu na červenom víne alebo plnenej paprike.
- Več izdelkov iz Château Tour Chantecaille