Viac informácií o Santa Ana Pedro Ximenéz - Emilio Hidalgo
Mocné víno Santa Ana Pedro Ximenéz z pera Emilia Hidalga sa nalieva do pohára hustej rubínovočervenej farby. Prvý nos vína Santa Ana Pedro Ximenéz odhaľuje tóny sušených marhúľ a sultánok. K ovocným častiam buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch a ešte viac ovocných, balzamických nuáns.
Vínko Emilio Hidalgo Santa Ana Pedro Ximenéz má príjemne suchú chuť. Bolo plnené do fliaš s 512 gramami zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími kvalitami, a tak tento Španiel napriek svojej suchosti prirodzene poteší najjemnejšou vyváženosťou. Vynikajúca chuť si nevyhnutne nevyžaduje zvyškový cukor. Silné víno Emilio Hidalgo Santa Ana Pedro Ximenéz nám na jazyku predstavuje neuveriteľne ovocnú chuť, ktorá nie je bezdôvodne spôsobená zvyškovou sladkou príchuťou. Textúra tohto silného fortifikovaného vína je na jazyku nádherne krémová a hustá. Vďaka živým ovocným kyselinkám je Santa Ana Pedro Ximenéz na jazyku úžasne svieži a živý. Záver tohto veľmi zrelého fortifikovaného vína z vinárskej oblasti Andalúzia, presnejšie z Jerez DO, je pôsobivý s pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia Santa Ana Pedro Ximenéz od Emilio Hidalgo
Mocné španielske víno Santa Ana Pedro Ximenéz je jednodruhové víno vyrobené z odrody hrozna Pedro Ximénez.
Návody na Emilio Hidalgo Santa Ana Pedro Ximenéz
Vychutnajte si toto fortifikované víno zo Španielska ideálne pri teplote 15 - 18 °C ako prílohu k banánovým drobnostiam v pohári, jogurtovej pene s makom alebo pečeným jablkám s jogurtovou omáčkou.