Viac informácií o Les Pierrelles Côte-Rôtie AOC - Paul Jaboulet Aîné
Les Pierrelles Côte-Rôtie od Paul Jaboulet Aîné z údolia Rhôny má vo vírivom pohári hustú karmínovú farbu. Pri mierne naklonenom pohári sa na okrajoch objavuje očarujúci granátovo-červený odtieň. Po prvom zakrútení toto červené víno odhalí vysokú viskozitu, ktorá sa prejavuje výraznými kostolnými okienkami na okraji pohára. V nose tohto červeného vína Paul Jaboulet Aîné sa objavujú všetky možné druhy čiernych ríbezlí, černíc a fialiek. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch pridáva klinčeky a čokoládu.
V chuti začína Les Pierrelles Côte-Rôtie od Paul Jaboulet Aîné príjemne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hustou štruktúrou. Záver tohto červeného vína z údolia Rhôny, presnejšie z Côte-Rôtie, ktoré dokáže dobre vyzrievať, napokon poteší pozoruhodnou dochuťou.
Vinifikácia vína Les Pierrelles Côte-Rôtie od Paul Jaboulet Aîné
Základom silného vína Les Pierrelles Côte-Rôtie z údolia Rhôny je hrozno odrody Syrah. Les Pierrelles Côte-Rôtie je starosvetské víno skrz naskrz, pretože z tohto Francúza vyžaruje neobyčajný európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po zbere sa hrozno rýchlo dostáva do vinárstva. Tu sa vyberie a starostlivo rozoberie. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Na konci fermentácie sa silné víno Les Pierrelles Côte-Rôtie necháva niekoľko mesiacov dozrievať v dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Les Pierrelles Côte-Rôtie od Paul Jaboulet Aîné
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálnym doplnkom k špagetám s kapari a paradajkovou omáčkou, pórovej polievke alebo boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Paul Jaboulet Aîné