Viac informácií o Pomerol AOP - Château Plince
Pomerol z Château Plince v Bordeaux má v pohári jasnú fialovočervenú farbu. Pri vírení pohára je možné vnímať dokonalú rovnováhu tohto červeného vína, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V nose tohto červeného vína Château Plince sa objavujú všetky druhy čiernych ríbezlí, malín, jahôd a černíc.
Na podnebí sa Pomerol z Château Plince otvára nádherne suchý, chytľavý a aromatický. Toto zamatové červené víno sa na podnebí prezentuje vyváženým a mnohotvárnym prejavom. Záver tohto červeného vína z vinohradníckej oblasti Bordeaux, presnejšie z Pomerolu, ktoré je schopné dobre vyzrievať, napokon zapôsobí výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne tóny z pôdy s prevahou piesku.
Vinifikácia Château Plince Pomerol
Základom vyváženého Pomerolu z Francúzska je hrozno odrôd Cabernet Franc a Merlot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na piesočnatých pôdach. Je zrejmé, že Pomerol je definovaný aj niečím iným ako len pôdou Pomerol. Toto francúzske víno možno doslova označiť za víno starého sveta, ktoré je mimoriadne pôsobivé. Bobule na toto červené víno z Francúzska sa zbierajú mimoriadne rýchlo a v čo najchladnejšej dennej dobe, v čase optimálnej zrelosti, aby sa zachovala ich čerstvosť. Po zbere sa hrozno čo najrýchlejšie dostane do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii elegantný Pomerol zreje 12 mesiacov v dubových sudoch.
Odporúčanie pre Pomerol z Château Plince
Toto francúzske červené víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako sprievodné víno k špagetám s kapurovo-rajčinovou omáčkou, plneným paprikám alebo tortille s pórom.
- Več izdelkov iz Château Plince