La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge AOC - Reserve Saint Dominique
Viac informácií o La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge AOC - Reserve Saint Dominique
Reserve Saint Dominique La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge je prvotriedne červené víno. Ponúka nádherne hustú fialovočervenú farbu. Prvá vôňa vína La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge predstavuje nuansy malín a višní. K ovocným častiam buketu sa pridávajú tóny dozrievania v sudoch a ešte viac ovocných, balzamických nuáns.
Toto červené z Reserve Saint Dominique je ideálne pre každého, kto má rád vo víne čo najmenej sladkosti. Nikdy však nie je drsné ani krehké, ale guľaté a hladké. Na podnebí sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hutnou štruktúrou. Vďaka živým ovocným kyselinám je La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge na jazyku výnimočne svieže a živé. Záver tohto dobre vyzretého červeného vína z vinohradníckej oblasti údolia Rhôny, presnejšie z Châteauneuf-du-Pape, napokon presvedčí svojou výnimočnou perzistenciou. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty z pôdy s prevahou ílu a pieskovca.
Vinifikácia vína Reserve Saint Dominique La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge
Toto silné červené víno z Francúzska sa vyrába z odrôd Grenache, Mourvèdre a Syrah. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v údolí Rhôny. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a pieskovcových pôd. Hrozno pre toto červené víno z Francúzska sa zbiera výlučne ručne, keď je dokonale zrelé. Po zbere sa hrozno okamžite odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Kvasenie potom prebieha v malých dubových sudoch pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení kvasenia sa silné víno La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge necháva niekoľko mesiacov zrieť v dubových sudoch.
Odporúčané párovanie pre La Réserve Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape Rouge
Toto červené víno z Francúzska si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako doplnok k rybiemu kari s kokosom a limetkou, ovocnému endívovému šalátu alebo zeleninovému šalátu s červenou repou.