- Tento odrodový červené víno výborne dopĺňa jedlá ako thajský uhorkový šalát alebo citrónovo-chilli kurča s bulgurom
- Milovník vína z Ahru ocení, že toto víno je mimoriadne vyvážené
- Tento nemecký červené víno je vynikajúci ako harmonický nápoj k rôznym jedlám & príležitostiam
balenie!
Viac informácií o Spätburgunder - J.J. Adeneuer
Elegantný Spätburgunder z pera J.J. Adeneuer prúdi jasne červenou do pohára. Prvá vôňa Spätburgunderu ukazuje tóny malín, bezového kvetu a kyslých čerešní. K ovocným aspektom buketu sa pridávajú tóny z dubového sudu, ako aj ďalšie ovocno-balzamické nuansy.
Tento nemecký víno očarí svojím priamym suchým chuťovým profilom. Do fľaše sa dostal s iba 1,4 grammi zvyškového cukru. Ide o skutočné kvalitné víno, ktoré sa jasne odlišuje od jednoduchších kvalít a tak toto nemecké víno samozrejme očarí aj pri všetkej suchosti s najjemnejšou rovnováhou. Vynikajúca chuť predsa nepotrebuje nutne zvyškový cukor. Vyvážený a mnohostranný sa tento hodvábny a sametový červený víno prezentuje na jazyku. Vďaka vyváženej ovocnej kyseline pôsobí Spätburgunder s príjemným pocitom v ústach, pričom nestráca čerstvosť. V závere tento mladistvý víno z oblasti Ahr nadchne dobrou dĺžkou. Opäť sa objavujú náznaky maliny a bezového kvetu.
Vinifikácia Spätburgunderu od J.J. Adeneuer
Základom pre vyvážený Spätburgunder z Nemecka sú hrozno z odrody Spätburgunder. V čase optimálnej zrelosti sú hrozno pre Spätburgunder zbierané výhradne ručne, bez použitia hrubých a málo selektívnych strojov. Po zbere hrozno rýchlo putuje do pivnice. Tu sa triedia a opatrne rozbíjajú. Nasleduje fermentácia v veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Vinifikácii predchádza dozrievanie na niekoľko mesiacov v sudoch z dubového dreva.
Odporúčanie jedál pre Spätburgunder od J.J. Adeneuer
Toto nemecké víno by sa malo najlepšie piť pri teplote 15 - 18°C. Perfektne sa hodí ako sprievodné víno k pikantnému kari s jahňacím mäsom, penne s rukolou alebo pečeným balíčkom so syrom.
- Več izdelkov iz Adeneuer