Bordeaux Supèrieur AOP - Château La Croix Calendreau
Viac informácií o Bordeaux Supèrieur AOP - Château La Croix Calendreau
Elegantné Bordeaux Supèrieur z Château La Croix Calendreau žiari v pohári jasne fialovou červenou farbou. Na okrajoch toto francúzske červené vykazuje aj prechod do granátovo červenej. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnaté, sirupovité ani likérové. Toto červené víno zo Starého sveta, naliate do pohára na Bordeaux, ponúka nádherne výraznú vôňu višní, jahôd, červených ríbezlí a malín, ktorú dopĺňajú ďalšie ovocné nuansy.
V chuti začína víno Bordeaux Supèrieur z Château La Croix Calendreau nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje nesmierne zamatovou textúrou. Záver tohto zrelého červeného vína z vinárskej oblasti Bordeaux, presnejšie z Bordeaux Supérieur, napokon zaujme pozoruhodným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty z pôdy s prevahou ílu.
Vinifikácia vína Bordeaux Supèrieur z Château La Croix Calendreau
Vyvážené víno Bordeaux Supèrieur z Francúzska je jednodruhové víno vyrobené z odrody Merlot. V Bordeaux rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na ílovitých pôdach. Samozrejme, Bordeaux Supèrieur je tiež determinované klimatickými a štylistickými faktormi Bordeaux Supérieur. Toto francúzske víno možno označiť za víno starého sveta v tom najlepšom zmysle slova a je mimoriadne pôsobivé. V čase optimálnej zrelosti sa hrozno na výrobu Bordeaux Supèrieur zbiera mimoriadne rýchlo a v čo najchladnejšej dennej dobe, aby sa zachovali jeho arómy. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa hrozno triedi a starostlivo rozoberá. Nasleduje kvasenie v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele pri kontrolovaných teplotách. Po kvasení nasleduje niekoľko mesiacov zrenia na jemných kvasničných usadeninách a víno sa napokon plní do fliaš.
Odporúčanie na jedlo pre Bordeaux Supèrieur z Château La Croix Calendreau
Toto francúzske víno si najlepšie vychutnáte pri teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako sprievodné víno k osso buco, špagetám s kaparami a paradajkovou omáčkou alebo boeuf bourguignon.
- Več izdelkov iz Château La Croix Calendreau