🍇 Tento vynikajúci Diego Merseguera Chardonnay DO z Bodega de Moya ohúruje svojou plnou chuťou a jemným kvasnicovým zrením
🍣 Perfektný k ázijskej kuchyni a nezameniteľnému zážitku k sushi alebo vídeňskému rezňu so špargľou
🌿 Vyrobený z desaťročných rév najlepších Merseguera a Chardonnay hrozna vo výške 1050 m v Valencii
balenie!
Viac informácií o Diego Merseguera Chardonnay DO - Bodega de Moya
Diego z Bodega de Moya v španielskej vinárskej oblasti Valencia je nádherné, svieže cuvée bieleho vína vyrobené z odrôd hrozna Merseguera (70 %) a Chardonnay (30 %). Biele vína venuje vinár človeku zo svojej rodiny alebo z okruhu svojich najbližších známych - Diego vnukol Yvesovi Laurijssensovi myšlienku použiť hrozno Bobal.
V pohári sa toto víno prezentuje čírou slamovožltou farbou s iskrivými odleskami. V nose sa prejavuje expresívna vôňa - od kdoule, šťavnatého jablka a zrelej marhule až po čerstvé lieskové oriešky a opečené mandle a čerstvo upečený chlieb. Vďaka zreniu na kvasniciach orechové tóny a vôňa briošky pokračujú aj v chuti. Telo je príjemne plné s jemnou tanínovou štruktúrou. Záver je svieži, dlhotrvajúci a opäť sa v ňom prejavuje komplexná rozmanitosť vôní vďaka vyzrievaniu na kvasniciach.
Vinifikácia Diego Merseguera Chardonnay De Moya
Vinohrady s hroznom Chardonnay a Mersegura majú približne 25 rokov a nachádzajú sa v nadmorskej výške 1050 m n. m.
Hrozno sa zbiera ručne skoro ráno do 15 kg debničiek a vyberá sa ešte vo vinohrade. Hrozno sa potom 24 hodín chladí v pivnici pri teplote 4 stupne Celzia - studená macerácia trvá tiež 24 hodín. Kvasenie pri kontrolovanej teplote prebieha tak, že 50 % muštu je v nerezových nádržiach a 50 % v sudoch z francúzskeho duba. Zrenie na kaloch trvá celkovo 6 mesiacov.
Odporúčanie pre jedlo Bodega De Moya Diego Merseguera Chardonnay
Toto suché biele víno zo Španielska je skvelým spoločníkom k jedlám ázijskej kuchyne - najmä k sushi skutočným snom. Nezabudnuteľným pôžitkom je však aj k viedenskému rezeňovi so špargľou.
- Več izdelkov iz Bodega de Moya