Viac informácií o Helden Blaufränkisch - Markus Altenburger
V sudoch dozrievajúci Helden Blaufränkisch z vinárskej oblasti Burgenland sa v pohári prejavuje jasne fialovo-červenou farbou. Ak ho v pohári trochu prevzdušníte otáčaním, môžete v tomto červenom víne vnímať dokonalú vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. V pohári sa toto červené víno od Markusa Altenburgera prezentuje vôňou fialiek a černíc, ktorú dopĺňa opečené drevo, minerál a čierna čerešňa. V chuti začína Helden Blaufränkisch od Markusa Altenburgera nádherne aromatické, ovocné a vyvážené. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne hustou textúrou. V závere toto mladé víno z vinárskej oblasti Burgenland poteší výraznou dĺžkou. Opäť sa objavujú tóny fialiek a černíc. V závere sa pridávajú minerálne tóny vápencovej a ílovitej pôdy.
Vinifikácia vína Markus Altenburger Helden Blaufränkisch
Toto vyvážené červené víno z Rakúska sa vinifikuje z odrody Blaufränkisch. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Burgenlande. Vinič tu zapustil korene hlboko do ílovitých a vápencových pôd. Helden Blaufränkisch je starosvetské víno v tom najlepšom zmysle slova, pretože toto rakúske vyžaruje mimoriadny európsky šarm, ktorý jasne podčiarkuje úspech starosvetských vín. Po ručnom zbere sa hrozno rýchlo odvezie do lisovne. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie vo veľkom dreve pri kontrolovaných teplotách. Víno potom zreje 12 mesiacov v rakúskych dubových sudoch.
Odporúčanie pre jedlo Markus Altenburger Helden Blaufränkisch
Vyskúšajte toto červené víno z Rakúska najlepšie temperované pri teplote 15 - 18 °C ako spoločníka k zeleninovému kuskusu s hovädzími mäsovými guľkami, husacím prsiam so zázvorovo-červenou kapustou a majoránkou alebo k teľaciemu varenému hovädziemu mäsu s fazuľou a paradajkami.
- Več izdelkov iz Markus Altenburger