Viac informácií o Proa Cava Brut - Vallformosa
Proa Cava Brut z vinárskej oblasti Katalánsko má v pohári žiarivú zlatožltú farbu. Bublinky tohto šumivého vína sa v pohári trvale a jemne lesknú. Prvý nos vína Proa Cava Brut odhaľuje tóny briošky, marhúľ a banánov. K ovocným častiam buketu sa pridávajú ešte ovocnejšie, balzamické nuansy.
Toto šumivé víno zo Španielska je úplne očarujúce aj na jazyku. Jedným z dôvodov je jemná zvyšková sladkosť 11 gramov na liter, vďaka ktorej je Proa Cava Brut mimoriadne ľahká a hladká. Na podnebí je štruktúra tejto ľahučkej cavy nádherne ľahká a rozplývajúca sa. Ovocná kyslosť vína Proa Cava Brut je príjemne jemná, vďaka čomu je toto víno nádherne hladké. Záver tohto šumivého vína z vinárskej oblasti Katalánsko, presnejšie z Cava DO, je príjemný s dobrou dochuťou.
Vinifikácia vína Proa Cava Brut z Vallformosa
Toto elegantné šumivé víno zo Španielska sa vyrába z odrôd hrozna Parellada, Viura a Xarel-lo. Po zbere sa hrozno rýchlo privezie do vinárstva. Tu sa vyberú a starostlivo rozdrvia. Potom nasleduje fermentácia základného vína.
Odporúčanie párovania vína Proa Cava Brut z Vallformosy
Toto španielske víno si najlepšie vychutnáte vychladené pri teplote 5 - 7 °C. Je ideálnym doplnkom k zeleninovému šalátu s červenou repou, špargľovému šalátu s quinoou alebo vyprážanému pstruhovi so zázvorovou hruškou.