Viac informácií o The Press Club Cabernet Sauvignon - Stark-Condé
V pohári má The Press Club Cabernet Sauvignon od Stark-Condé hustú rubínovo červenú farbu. Vo vôni tohto červeného vína Stark-Condé sa objavujú všetky druhy čiernych ríbezlí. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva ďalšie arómy, ako je mäta/melisa, tabak a čierna čerešňa.
Stark-Condé The Press Club Cabernet Sauvignon zaujme svojou elegantne suchou chuťou. Bolo fľašované s výnimočne nízkym obsahom zvyškového cukru. Ide o skutočné akostné víno, ktoré jasne vyniká jednoduchšími kvalitami, a tak toto juhoafrické víno napriek všetkej svojej suchosti prirodzene očarí najjemnejšou vyváženosťou. Aróma nepotrebuje nevyhnutne veľa zvyškového cukru. Na jazyku sa toto silné červené víno vyznačuje neuveriteľne hodvábnou textúrou. V závere toto mladé červené víno z vinohradníckej oblasti Západného Kapska poteší dobrou dĺžkou. Opäť sa v ňom objavujú tóny čiernych ríbezlí. V závere sa pridávajú minerálne tóny žuly a ílovitých pôd.
Vinifikácia The Press Club Cabernet Sauvignon zo Stark-Condé
Silný The Press Club Cabernet Sauvignon z Južnej Afriky je cuvée vinifikované z odrôd Cabernet Sauvignon, Petit Verdot a Pinotage. Hrozno rastie v optimálnych podmienkach v Západnom Kapsku. Tu vinič zapustil korene hlboko do žulových a ílovitých pôd. Po ručnom zbere sa hrozno okamžite odváža do lisovne. Tu sa triedi a starostlivo drví. Kvasenie potom prebieha v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po fermentácii mohutný The Press Club Cabernet Sauvignon zreje ďalších 12 mesiacov v sudoch z amerického duba.
Odporúčanie pre The Press Club Cabernet Sauvignon od Stark-Condé
Toto juhoafrické víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Výborne sa hodí ako príloha k dusenému kurčaťu na červenom víne, k teľaciemu varenému filé s fazuľou a paradajkami alebo k zemiakovej panvici s lososom.
- Več izdelkov iz Stark-Condé