Viac informácií o Clos de la Roche Grand Cru AOC - Louis Jadot
V pohári má Clos de la Roche Grand Cru od Louisa Jadota jasne červenú farbu. Ak pohár roztočíte, môžete v tomto červenom víne vnímať prvotriednu vyváženosť, pretože na stenách pohára nevystupuje vodnatým, sirupovitým alebo likérovým spôsobom. Vo vôni tohto červeného vína Louis Jadot sa prejavujú všetky druhy malín a višní. Akoby to už nebolo pôsobivé, zrenie v malých drevených sudoch dodáva lesnú drevinu a kožu.
Louis Jadot Clos de la Roche Grand Cru je príjemne suché. Toto červené víno nie je nikdy hrubé ani mdlé, ako by sa dalo od ikony vína očakávať. Na jazyku sa toto dobre vyvážené červené víno vyznačuje neuveriteľne hustou textúrou. Záver tohto veľmi zrelého červeného vína z burgundskej vinohradníckej oblasti, presnejšie z Cote de Nuits a Haute Cotes de Nuits, napokon poteší výrazným dozvukom. Záver sprevádzajú aj minerálne aspekty pôdy s prevahou vápenca.
Vinifikácia Clos de la Roche Grand Cru od Louis Jadot
Vyvážené burgundské víno Clos de la Roche Grand Cru sa vyrába z hrozna Pinot Noir. V Burgundsku rastie vinič, z ktorého sa získava hrozno pre toto víno, na vápencových pôdach. Clos de la Roche Grand Cru je samozrejme determinované aj klimatickými a štylistickými faktormi Cote de Nuits a Haute Cotes de Nuits. Toto francúzske víno možno doslova označiť za starosvetské víno, ktoré je mimoriadne pôsobivé. Keď je zabezpečená dokonalá fyziologická zrelosť, hrozno pre Clos de la Roche Grand Cru sa zbiera výlučne ručne bez pomoci hrubých a menej selektívnych strojov. Po zbere sa hrozno dostane do vinárstva najrýchlejšou cestou. Tu sa vyberie a starostlivo rozdrví. Nasleduje kvasenie v nerezových nádržiach a v malom dreve pri kontrolovaných teplotách. Po ukončení fermentácie môže Clos de la Roche Grand Cru pokračovať v harmonizácii na jemných kvasničných kaloch po dobu 18 mesiacov.
Odporúčanie pre jedlo Louis Jadot Clos de la Roche Grand Cru
Toto francúzske červené víno si najlepšie vychutnáte pri miernej teplote 15 - 18 °C. Je ideálne ako doplnok k plneným paprikám, tekvicovému kastrólu alebo kačacím prsiam s cukrovým hráškom.
- Več izdelkov iz Louis Jadot